Match: Real Sociedad-Real Betis (La Liga) | Speltips: Sociedad | Odds: 1,80 | Spelstopp: 20:45 | Spelbolag: CherryCasino

Fredagens enda match i spanska La Liga är mötet mellan Real Sociedad och Real Betis, två lag som befinner sig på 10:e respektive 11:e plats i tabellen. En mycket jämn match att vänta med andra ord, och känslan säger att hemmafördelen spelar en avgörande roll.

Senast Sociedad spelade på hemmaplan krossade man succélaget Las Palmas med hela 4-1, det var en riktig uppvisning det. Den vinsten följdes upp av en 2-0-förlust borta mot Eibar senast, som är ett erkänt starkt hemmalag. Sociedad har ännu inte kommit igång riktigt den här säsongen, man är ett betydligt starkare lag än vad tabellen vill visa. Framför allt stjärnan och målskytten Carlos Vela har haft problem med att hitta formen, endast ett ligamål har det blivit för mexikanen. Och vi alla vet vad Vela går för när han kommer igång, lossnar det här kanske?

Betis har också inlett säsongen ganska svajigt. Två vinster, tre oavgjorda och två förluster på de sju senaste matcherna. Senast tog man en väldigt viktig 1-0-seger hemma mot Malaga, ett tidigt mål i första halvleken och man kunde sedan spela av matchen. Här blir det en ännu svårare nöt att knäcka, mot Sociedad har man inte lyckats vinna på de fyra senaste försöken. Tre förluster och en oavgjord har det blivit, tror den dystra sviten fortsätter.

Spelar Sociedad till 1,80 som jag tycker borde ha en fin chans till tre poäng hemma mot Betis. Lycka till vid rygg!