Streama matchen här

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Sverige har behövt snitta över 30 mål framåt för att vinna i slutspelet.

  • Sverige snittar 31,5 mål/per match under turneringen.

  • Spelet sitter i både Sveriges kvart- och semifinal.

  • Lagen möttes senast i VM för två år sedan, den gången vann Danmark med 30-26.

  • Danmark är storfavoriter och har ett otroligt skytte. Storstjärnan Mikkel Hansen gjorde tolv (!) mål i semifinalen mot Spanien.

Nordiskt derby

Danmark har avancerat till final i Handbolls-VM efter en rejäl rysare mot både Egypten i kvartsfinal och Spanien i semifinalen. Det är med marginaler som man tagit sig hela vägen, i en turnering som man var en av de stora favoriterna på förhand. Danmark har tagit sig hela vägen utan att någon blivit speciellt överraskad och man går in i VM-finalen som gigantiska favoriter till att försvara guldet. Storstjärnan Mikkel Hansen blev avgörande senast lagen möttes, men också i semifinalen mot Spanien senast där han stod för tolv mål. 33 årige Hansen spelar för tillfället i franska PSG och anses som en av världens bästa spelare.

Om Hansen och Danmark skall försvara sitt guld krävs en rejäl insats för det är ett Sverige som knappast kommer ge sig i första taget mot världsmästaren. Dessutom är det lite av ett hatmöte. Sverige har snittat 31,5 mål framåt under turneringen, ett snitt som man kan komma upp och nosa på även i finalen och därmed kommer det krävas mycket från Danmark. Klarar storfavoriten att försvara guldet?

Ingen press

Det är ett under att Sverige tagit sig till final i Handbolls-VM. Förbundskaptenen Glenn Solberg tog ut en trupp som knappt skulle klara av ett slutspel på förhand. Det är en förbundskapten som inte alls har någon vidare tränarkarriär och tillsammans med en ganska orutinerad trupp har man inte haft några som helst krav på sig själva från omvärlden. Det här laget har åstadkommit något helt fantastiskt och ännu är det inte över på långa vägar. Det väntar en VM-final mot grannlandet och de regerande världsmästarna Danmark under söndagen. En sak är säker redan nu: Armand Duplantis får hoppa jävligt (!) högt om han skall ta Bragdguldet från detta lag.

Till matchen som Sverige går in i som kraftiga underdogs. Precis som mot Frankrike ser man inte ut att ha en suck på förhand om man ser till oddsen hos de olika spelbolagen. Senast hade man fel och det var knappt skakigt mot Frankrike. Man övertygar match på match och det enda som jag tror kan stoppa svenskarna nu är rutinen. Det krävs mycket för att Sverige skall vinna VM-guld och frågan är när orken skall ta slut? Från Palickas dominans till Wannes storstilade skytte – aldrig? Sverige snittar 31,5 mål/per match den här turneringen och kommer inte ge Danmark något gratis.

Speltips.se ger tipset:

Streama matchen här

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 30/1 kl 10.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.