Returmötet mellan Girona och Real Madrid står för dörren. Det första mötet vann Madrid-laget med 4-2 på hemmaplan, ett resultat man nog är hyfsat nöjda med att ta med sig in i returmötet under torsdagen! Detta är ett historiskt sett målglatt möte och så blir det även denna dag då favoriterna har goda chanser att straffa Girona som behöver gå framåt. Överspelet klickas!

Match:Girona – Real Madrid (Copa del Rey) | Speltips: Över 2.5 mål | Odds: @1.57 | Units: 4/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 21.30

Skrällchanser

Girona hotade Real Madrid rejält i första mötet i Copa del Rey, man hade både 0-1 och 2-2 på giganten från Madrid. Men Real Madrid visade sin bredd och styrka när man gjorde både 3-2 och 4-2 i matchens slutkvart. Girona går in på hemmaplan med 4-2 i baken, ett resultat som hade varit betydligt bättre hade varit 3-2, därför sved tvåmålsförlusten ytterligare. 2 bortamål är fint att få med sig, men frågan är om inte 2 måls underläge är för mycket mot Real Madrid, oavsett motståndarnas form. Girona kommer gå för skrällen, vilket också kan straffa sig. Målglatt senast, målglatt i tidigare möten och jag tror på målglatt även under sena torsdagskvällen.

Girona är ett lag som mycket väl skulle kunna skrälla till det i sina bästa dagar. Men nu har man ett tufft schema och ett schema som har visats sig vara jobbigt för laget. Senast laget vann var just i Copa del Rey-slutspelet, då mot Deportivo Alaves. 5 December, då kom senaste vinsten och sedan dess har man 10 matcher utan vinst. 5 av de 10 är oavgjorda matcher, men formen är inte supergod och man befinner sig på en fjortonde plats i ligaspelet. Girona kommer kriga och kommer absolut inte ge sig i första taget mot ett lite sargat Real Madrid.

Stabil ledning

Real Madrid börjar sakta men säkert hitta formen, 5 vinster på de 6 senaste matcherna är fint. Men det är långt ifrån det Real Madrid som varit så framgångsrikt senaste åren, det är mycket som hänt sedan Zidane/Ronaldo lämnade klubben. Skandaler, tränarbyte och flera tongivande spelare petade. Den nye tränaren har tagit fram flera juniorer som fått chansen framför stjärnor som Marcelo tex. Men 5 på de 6 senaste skall ändå vara godkänt, trots hur spelet sett ut. 3 poäng är det viktigaste i slutändan och man har en tredje plats i ligan, vidare i Champions League och på god väg mot final i spanska cupen.

Girona på bortaplan är ingen match jag skulle rekommendera att vila spelare, trots att Real Madrids reservspelare uppenbarligen är bättre än Gironas startelva så är det ett lag som varit osäkert och sargat den senaste tiden. Man är trots det på god väg att ta sig vidare från denna rundan, 4-2 ledningen skall man kunna leva på mot lilla Girona. Det är ofta väldigt målrika möten när lagen möts och jag ser inte varför det skulle bli ändring på det här när Girona behöver gå framåt och Real Madrid är ett starkt kontringslag. Real Madrid lär ju dock ha mer boll än hemmalaget men Girona kommer behöva få fram målchanser och inte bara tänka försvar.

Speltips: Över 2.5 mål i matchen

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet satt i förra mötet.

  • Det har blivit 5 mål eller fler i lagens tre senaste möten.

  • Spelet sitter i majoriteten av lagens möten.

  • Lilla Girona behöver gå framåt i returmötet och Real Madrid har kvalitén för att straffa de.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.57. Min investering i detta spel blir 4/5 units!

Rygga till 1.57 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.