Axel Olsson|30 januari, 2023, 15:45

Jag väljer att spela på båda lagen gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Stuttgart vann med hela 6-0 i förra cuprundan mot 2.Bundesliga-klubben Arminia Bielefeld.

  • Paderborn lyckades slå ut Werder Bremen i förra rundan. Det blev 2-2 och fick avgöras genom en straffläggning.

  • Stuttgart spelade väldigt jämnt mot Leipzig i deras senaste ligamatch. Det var en bra prestation från deras sida.

  • Paderborn vann deras senaste ligamatch mot Karlsruher.

  • Paderborn har en relativt skadefri trupp jämfört med gästerna Stuttgart som har en ganska lång skadelista.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Båda lagen gör mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Skrällde senast

Paderborn lyckades slå ut Bundesliga-klubben Werder Bremen i tyska DFB Pokalen. Det gick hela vägen till en straffläggning för att avgöra det här mötet och där drog Paderborn det längsta strået genom fem säkra straffar. Starkt att ta sig vidare men det går att diskutera ifall de verkligen var värda det här avancemanget. Werder Bremen var det klart bättre laget i matchen och med lite mer skärpa hade det blivit en bekväm seger för deras del, men så funkar fotbollen och det är små marginaler som avgör.

Hemmalaget spelar till vardags i den tyska andraligan, 2.Bundesliga. Sett till deras ambitioner går det ganska bra, men siktet är inställt på topp 3 och där är dem inte riktigt just nu. Det blev dock en vinst i återstarten mot Karlsruher, vilket var välbehövligt med tanke på att de åkte på fyra raka ligaförluster innan VM-uppehållet. De har en bit kvar för att verkligen vara med i kampen om en Bundesliga-uppflyttning och det lämnar oss tveksamma till ifall de har kapaciteten att slå ut ytterligare en Bundesliga-klubb från cupspelet. De har iallafall en fördel av att bara ha ett par skador i truppen, vilket ger tränaren möjlighet att ställa upp med en stark elva. Paderborn har fortfarande visat att de kan göra mål både i cupen och i ligan, därför synar vi ett BLGM-spel mot ett skadeskjutet Stuttgart.

Svag form och skadebekymmer

Stuttgart är absolut inte fyllda av självförtroende inför det här cupmötet. De är favoriter att gå vidare med tanke på ligaskillnaden, men mycket talar för att det här kan bli en rysare. Hemmalaget har visat att de kan slå ut ett Bundesliga-lag och Stuttgart har inte alls fått med sig resultaten i ligaspelet. Bortalaget har gått vinstlösa i tre raka ligamatcher efter uppehållet, däremot ska det nämnas att de stod för en bra prestation mot Leipzig trots förlusten. Det som talar emot gästerna är inte bara deras svaga form, utan även deras långa skadelista.

Gästerna är limiterade på grund av skador på Silas, Mavropanos, Tiago Tomas, Zagadou, Sosa och Ulrich. Det är flera viktiga spelare som nämndes och därmed får tränaren Labbadia det betydligt tuffare att ta ut en stark elva här. Med den skadedrabbade truppen tror vi att det kan bli ett väldigt jämnt möte trots att det skiljer en liga mellan dessa två. Skadelistan öppnar även upp för andra spelare att få chansen att visa upp sig inför den 56-årige Stuttgart-tränaren. Bygger de vidare på prestationen mot Leipzig ska Stuttgart absolut ha en bra chans till avancemang. Mål tror vi att det blir och då åt bägge hållen.

fotboll, DFB Pokal
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:00
Paderborn - Stuttgart
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.