Blickarna mot Skåne under torsdagskvällen. Jag tror vi får se ett skånegäng avsluta januari på bästa sätt inför hemmafansen.

Match: Rögle – Växjö (SHL) | Speltips: 1X | Odds: @1.60 | Units: 2/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 19:00

Vann senast lagen möttes

Även om Rögle inte tillhör ett av de bästa hemmalagen den här säsongen i SHL, så är man bra på att inte förlora i Lindab Arena. Spelet löser man hittills i 12 av 18 hemmamatcher där man tagit 7 trepoängare. En av dessa är mot just Växjö som man slog med hela 6-3 när lagen möttes senast i deras enda drabbning den här säsongen såhär långt. Blott andra matchen där två tuffa bortamatcher mot smålänningarna sedan väntar i slutet av serien.

Rögle har också på senare tid tagit in lite nytt fräscht blod i truppen där både Matt Carey och Trevor Mingoia anslutit från Hockeyallsvenska klubbar. Den sistnämnde har gjort total succé, ungefär som Olle Liss gjorde för Ängelholmsklubben under våren 2018. Carey har även han varit bra men står mer för ett hårt och grovjobbande spel. Tuff att möta och fick välförtjänt sätta sitt första SHL-mål i senaste matchen mot Luleå.

Oväntat dåliga på bortaplan

Vad som dock får mig att verkligen rikta blickarna mot det här spelet är det spel som Växjö visat upp på bortaplan den här säsongen. På hemmaplan har man tagit flest poäng av alla medan man på bortaplan endast mäktat med 14 poäng. Bara bottenlagen Mora och Timrå är sämre och de har då betydligt sämre spelartrupper. Totalt har Växjö spelat 18 matcher på resande fot och vårt spel löser man i hela 14 av dessa. Endast fyra segrar vid full tid, resterande 14 matcher är faktiskt förluster.

Spelarmässigt finns såklart kvaliteten i laget men mycket handlar också om självförtroende och det har man helt enkelt inte. Framförallt offensivt där man haft problem hela säsongen men där man är sämst av alla på det som avgör matcher, att göra mål. Defensivt är det mesta rätt men offensivt får man det inte att lossna. Vilket också har lett till att man inte haft väldigt svårt för att ta segrar på resande fot.

Speltips: 1X

Växjö är ett dåligt bortalag och jag tror därför Rögle tar med sig minst en poäng från det här mötet. Dubbelchans 1X spelas och här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Rögle har löst spelet i 12 av 18 hemmamatcher.

  • Växjö löser spelet i 14 av 18 bortamatcher.

  • Växjö har gjort minst mål av alla lag på resande fot.

  • Senast lagen möttes i Lindab Arena vann Rögle komfortabelt.

Bra odds hittar jag hos Unibet som ger 1.60. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.60 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.