Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Södertälje har haft knackig form den senaste tiden och poängen har inte rullat in på kontot som förut

  • Almtuna har tveksam form och det borde inte sprudla något självförtroende om laget i den här matchen

  • Södertälje saknar en av sina främsta spelare i poängfarlige forwarden Ludwig Blomstrand som är avstängd – dessutom saknas några andra spelare

  • Almtuna har även ett stort offensivt tapp i Hampus Harlestam som är en av lagets mest bidragande spelare

  • Södertälje har förstärkt med målvakten Jussi Rynnäs och det är en toppmålvakt på den här nivån

Välbehövlig målvaktsförstärkning

Södertälje har imponerat stort den här säsongen och flera röster har höjts om att laget nu kan utmana om en SHL-plats i vår. Själv tror jag garanterat att den klassiska klubben kan vara ett av lagen som smyger bakom stora favoriter som Timrå och Björklöven. Offensiven finns där samtidigt som försvarsspelet tagit kliv. Senast har man plockat in målvakten Jussi Rynnäs och det är en välbehövlig förstärkning. Målvaktsparet i Bergvik/Sahlin är inte tillräckligt bra för att kunna ta klivet upp och nu kommer Rynnäs få en chans att plocka förstaspaden.

För Almtunas del har den senaste tiden varit tuff. Säsongsstarten var lovande men nu har Uppsalalaget förlorat åtta av sina nio senaste matcher, en förlustrad som gjort att Almtuna tappat placering efter placering i en tät tabell. Nu återstår det 16 matcher kvar och det behövs trilla in lite poäng på kontot för att en play in-plats inte ska rinna ur händerna.

Poängfarliga spelare saknas

Här tror jag att vi kan få se en betydligt jämnare match än vad oddsen visar. Södertälje ska helt klart vara favoriter här, men det är nog snart dags för Almtuna att studsa upp och man brukar kunna vara duktiga på att utmana lagen högre upp i tabellen. Tittar vi på förlusterna som har kommit den senaste tiden är det mot lag som Mora, AIK och Kristianstad. För inte så länge sen så möttes även Södertälje och Almtuna och då kunde Södertälje avgöra efter straffar.

Nu har man i hemmalaget tappat en viktig offensiv spelare i Ludwig Blomstrand som är avstängd, det är ett tufft tapp och 27-åringen är allt som oftast med i poängprotokollet. Dessutom saknas spelare som Anton Heikkinen och Christopher Bengtsson. Även Almtuna har ett offensivt tapp i Hampus Harlestam, en av lagets mest poängstarka spelare. Almtuna tror jag kommer streta emot bra men man lär få svårt att bomba in mål bakom Jussi Rynnäs som imponerande senast mot AIK trots ett sent tapp.

Speltips.se ger tipset:

Under 6 mål hos Bethard

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 30/1 kl 20.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.