Joakim Östman|30 oktober, 2021, 10:30

Jag väljer att spela på krysset i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Båda lagen är inne i ett extremt tight spelschema.

  • Roma har visat sig vara väldigt svårslagna på Stadio Olimpico.

  • Milan har en extremt viktigt Champions League match kommande vecka.

  • På förhand är inte lagen helt missnöjda med en poäng i detta mötet.

  • Milan är hittills obesegrade i Serie A.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

X i matchen hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Obesegrade

Milan fortsätter att imponera i Serie A och är nu uppe i tio omgångar utan nederlag. De har dessutom vunnit nio av dessa matcherna, trots de är Milan ”bara” tvåa i tabellen. Milan har haft ett enormt jobbigt skadeläge som har börjat ljusna och det finns allt fler valmöjligheter. Det är extremt skönt för tränare Pioli som med sitt Milan är inne i ett extremt tight spelschema. Där deras tre kommande matcher är mot Roma, Porto och Inter. Senast i veckan tog Milan emot Torino på San Siro. Där Milan stod för en väldigt stabil insats och vann med 1-0, i en för övrigt sömning match att följa. Zlatan hoppade in i den 87e minuten och med tanke på det känns starten mot Roma given. Mest imponerande hittills med detta Milan är att de alltid tycks hitta sätt att vinna oavsett förutsättningarna.

José Mourinho rekryterades till stora delar av Roma för att vinna det stora matcherna i Serie A. De har varit Romas stora bekymmer det senaste säsongerna, det blir därför viktigt att få med sig ett resultat i mötet mot Milan för att tysta tvivlarna. För tvivlarna har blivit allt mer högljudda efter några poängtapp, men framförallt efter 6-1 torsken mot norska Bodø/Glimt. Där José Mourinho hängde ut flera spelare och harmonin i truppen måste det ställas frågetecken kring. Roma har dock studsat tillbaka efter förlusten i Conference League och har stått för två bra insatser. Roma visade i föregående helg kvaliteten de har när de var första laget att ta poäng mot Napoli denna säsongen. De följde sedan upp den insatsen med att vinna borta mot Cagliari i veckan. Där slutsiffrorna skrevs till 1-2 efter ett fantastisk frisparksmål av kapten Lorenzo Pellegrini.

Taggat hemmalag

Jag är helt övertygad om att José Mourinho har drillat detta Roma under veckan inför detta mötet. Här kommer Roma komma ut brinnande där de vill visa ett statement mot Milan. För Milan är läget desto mer komplicerat, då de i kommande vecka ställs inför deras sista chans i Champions League. Porto väntar hemma på San Siro och Milan med en seger där är med i gruppen igen. Pioli ställs därför för en hel del val hur han väljer att ställa upp sitt Milan inför mötet mot Roma. Trots det tror jag vi kommer få se Milans starkaste elva här men frågetecken riktas om de mentalt lyckas vara där. Jag ser därför denna matchen helt öppen på förhand trots Milans grymma start.

För Roma behöver de stå för samma instats som förra helgen mot Napoli. Då slutade det med delade poäng och jag väljer att syna krysset även i detta mötet. Roma hemma på Stadio Olimpico är alltid extremt svårslagna och det blir ingen lätt uppgift för Milan. På förhand tror jag inte heller lagen är helt missnöjda med en poäng i detta mötet. Roma får bara inte förlora denna matchen utan behöver få med sig ett resultat. Medans Milan med en bra start på säsongen ser en poäng som ett bra resultat på bortaplan mot Roma. Milan har även visat hur svårslagna det är och jag ser inte de förlora här. Givet dessa förutsättningar testas kryss spelet i detta klassiska mötet.

fotboll, Premier league
|
units: 1/5 - spelstopp: 20:45
Roma - Milan
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.