Joakim Östman|30 mars, 2024, 17:57

Jag väljer att spela på Real Madrid i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i tre av det fyra senaste La Liga inbördes mötena.

  • Real Madrid snittar 2,50 mål per match på hemmaplan i La Liga.

  • Real Madrid har ett starkare lag och ska ses som favoriter på förhand.

  • Athletic Bilbao är ett klart starkare hemmalag än bortalag.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Sluttampen

Real Madrid är fortsättningsvis laget att jaga ikapp i La Liga när det endast återstår nio omgångar av La Liga säsongen. Real Madrid har utan tvekan visat sig vara det bästa laget och med ett åtta-poängs försprång ner till tvåan Barcelona talar egentligen allt för Los Blancos.

När sista uppehållet nu är passerat fortsätter därför Real Madrids jakt på titeln där de även parallellt som vanligt har ambitionen att gå hela vägen i Champions League. Real Madrid avslutade även ligaspelet på bästa sätt med två-raka segrar och inför omstarten finns egentligen inga tvivel om att Los Blancos fortsatt ska ösa på.

Athletic Bilbao har stått för en alldeles strålande säsong och inför slutdelen av säsongen jagar Ernesto Valverdes manskap Champions League platserna. Athletic Bilbao hittas på 4-plats i La liga där de med sina 56 inspelade poäng har CL-spel i egna händer. Sett till expected points är även Athletic Bilbao ett av få lag som egentligen varken under eller överpresterat och detta är ett lag att ta på allvar.

Athletic Bilbao avslutade även det La Liga spelet med två-raka segrar inför uppehållet och när La Liga ser ut att kunna ta fem platser till Champions League kommande säsong, är chanserna goda att Athletic Bilbao hittas i Europas finrum nästa säsong.

Siffrorna talar sitt tydliga språk

Något i skymundan till andra stormatcher i helgen bjuds vi på en fin fin tillställning även på Santiago Bernabeu när Real Madrid – Athletic Bilbao avslutar La Liga söndagen. Som alltid när Real Madrid spelar hamnar främsta fokus på Los Blancos och så även i söndagskvällens möte mot Athletic Bilbao. Real Madrid sitter i ett rejält förarsäte i La Liga men fortsatt har vi 27-poäng att spela om, även fast det känns extremt osannolikt att Los Blancos ska tappa deras serieledning.

Real Madrid kliver också in som favoriter hemma på Bernabeu även om man ska en stor respekt för Athletic Bilbaos förmåga. Athletic Bilbao ställer ofta till det för de tre-stora i La Liga lagen och ännu mer denna säsongen då det gång på visat deras slagkraftighet.

Real Madrid är likväl en klass för bra och här förväntar vi oss en hemmaseger, spelvärdet når likväl inte riktigt upp och istället blickar vi mot hemmamål. Real Madrid snittar 2,50 mål per match på hemmaplan i La Liga och det synar vi fortsätter. 

Givet förutsättningarna klickas därför att Real Madrid gör minst två mål i matchen och ska Los Blancos vinna är det mycket möjligt att det blir ett måste för Los Blancos!

fotboll, La Liga
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Real Madrid - Athletic Bilbao
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.