Axel Olsson|30 maj, 2023, 11:18

Jag väljer att spela på båda lagen gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Gefle har löst BLGM-spelet i deras tre senaste.

  • Det har varit blandade resultat för bägge lagen. Ovisst möte.

  • Sundsvall fick knipa en viktig seger mot Skövde i den senaste omgången.

  • Sundsvalls offensiva duo Engblom och Hallenius håller en hög nivå i Superettan.

Godkänd start från nykomlingen

Det skiljer drygt två timmar mellan städerna Gävle och Sundsvall, men när dessa två möts i fotbollssammanhang benämns det ofta som ett derbyt trots allt. Gefle och GIF Sundsvall har inlett säsongen okej men det finns framförallt mer att önska av gästerna. Förväntningarna på Gefle är ganska lågt ställda då laget spelade i Division 1 Norra ifjol. Som nykomlingar har de inlett klart godkänt med elva inspelade poäng efter nio omgångar. De har skapat sig ett avstånd ner till den absoluta bottenstriden där Skövde och Helsingborg befinner sig.

Gefle behöver dock hitta lite mer jämnhet i deras prestationer. De har gått från starka segrar mot HIF och Trelleborg till att sedan åka på tydliga förluster i nästkommande omgång. Det har varit högt och lågt från deras sida och de har väl inte riktigt hittat ett stabilt mittenläge ännu. Det har böljat fram och tillbaka i deras senaste matcher där vi bjudits på mycket mål. Totalt elva mål i deras tre senaste matcher och därmed lockar BLGM-spelet inför det här mötet. Gefle stod för fyra mål i deras senaste hemmamatch mot Skövde.

En viktig seger

GIF Sundsvall har fått börja om på en ny kula i andraligan efter en kortare sejour i Allsvenskan. Det blev tydligt att klubben inte var redo för den höga nivån och de var totalt chanslösa där uppe. Svårt att resa sig efter en sådan knäckande säsong och den har säkert satt sina spår i detta laget. Utifrån dessa förutsättningarna får ändå Sundsvalls ligastart anses vara godkänd. De har hängt med på övre halvan med 13 inspelade poäng efter nio omgångar. Det är dock väldigt jämnt i Superettan-tabellen och därmed lite tidigt att analysera tabelläget och deras mittenplacering.

Sundsvall lyckades iallafall knipa en viktig seger i senaste ligamatchen mot jumbon Skövde. De sistnämnda drog på sig ett rött kort i den första halvleken och det var något som giffarna lyckades utnyttja. Det är kul att se att Linus Hallenius är tillbaka på planen och han bidrog med en assist till Erik Anderssons 1-0 mål senast. Han agerar främst inhoppare nu men framöver kommer vi säkerligen få se anfallaren från start igen. Prestationen mot Skövde var ett steg i rätt riktning och de har några prestationer som varit lovande under säsongsinledningen. Att vinna fyra av deras nio ligamatcher är bra, men nu ska bara lägsta nivån förbättras. Med Hallenius och Engblom har Sundsvall en stark offensiv i den här ligan.

fotboll, Superettan
|
units: 1/5 - spelstopp: 19:00
Gefle - Sundsvall
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.