Erik Norin|30 maj, 2023, 11:42

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Landskrona har fem raka segrar på hemmaplan.

  • Trelleborg har endast tagit tre poäng på bortaplan. 

  • Trelleborg har flest insläppta mål av samtliga lag i Superettan. 

Stark hemmaform

Ska jag tvingas välja sida i det här på förhand väldigt jämna mötet så är det trots allt hemmalaget Landskrona som får min slant. Asianspelet med halva insatsen tillbaka om matchen slutar oavgjort känns väldigt spelbart som rakt odds. Vid spel på streckspel ska inte krysset glömmas är känslan. Landskrona är dock en poäng före i tabellen, en poäng som trots allt kanske betyder någonting, att man är lite lite starkare. Fin bredd i defensiven har man i alla fall och den blir viktig för att stoppa Trelleborgs offensiv. 

Landskrona är också väldigt bra på hemmaplan och man är efter fem spelade hemmamatcher ligans starkaste hemmalag med fyra raka segrar inför hemmasupportrarna. Motståndet har hetat Skövde, Gefle, Örebro och Helsingborg förvisso, men matcherna ska trots allt vinnas och Trelleborg är inget motstånd som håller till topp 3 i tabellen. Bra chans till derbyseger om spelet håller i sig trots allt och spelvärde finns.

Ihålig defensiv

Flest insläppta mål av samtliga lag i hela Superettan. Trelleborgs stora problem finns i defensiven den här säsongen och ska man nå högre i tabellen, eller för den delen vinna en tuff bortamatch mot Landskrona så har man inte råd att snitta nästan två insläppta mål per match. Tre raka segrar nu förvisso, men med 3-2 i två av dessa och jag tror inte det håller i längden att behöva göra tre mål i fotboll för att vinna matchen. Ser därför Landskrona lösa minst kryss och således är vi på god väg med spelet. 

Trelleborg har dock ett farligt hot i anfallaren Filip Bohman. 26-åringen har hittills prickat in sex mål på nio matcher och är är i slag med tre mål på de senaste två matcherna, tufft försvar igen ställs han mot nu men ingenting verkar hindra honom för dagen och är det som oroar spelet. Bortaformen är dock sådär för Trelleborg som spräckte poängnollan senaste bortamatchen, men som endast har tre poäng på fyra försök på resande fot. Jag väljer därför att gå på att Landskrona håller i sin fina hemmaform och tar sin sjätte raka seger här.

fotboll, superettan
|
units: 3/5 - spelstopp: 19:00
Landskrona - Trelleborg
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.