Daniel Jacobsson|30 maj, 2023, 13:57

Jag väljer att spela på Pellegrini i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Oddset är högre på Bet365 än på flera andra bettingsidor. Ligger bland annat på 1.68 hos Unibet.

  • Pellegrini styr Romas anfallsspel.

  • Med två lag som förmodligen kommer ställa sig lågt när motståndarna har bollen är Pellegrini-skotten ett lovande spel.

  • Lorenzo Pellegrini snittar 2,6 skott/per match i Europa League.

Två defensivt inriktade lag

Den neutrala planen i Ungern på Puskas Arena spelar såklart stor roll i mötet. Men, det är glädjande nog så att den mesta mästaren i Europa League plockar hemmasidan. Sevilla har ett otroligt facit i den här turneringen och det är ingen ovanlighet att man når finalerna. Tidigare år har det varit Unai Emery som fört klubben framåt, nu är det Jose Mendilibar Etxebarria som tagit Sevilla till final. Motståndare för dagen? Roma, italienarna som också kan kopplas ihop med titlar i form av sin tränare Jose Mourinho. Det återstår att se om han eller Sevilla som mästarklubb i Europa League står som segrare efter den här kampen.

Inför finalen kan vi lugnt konstatera att det är två lag som kommer gå fullt ut för att sätta sin defensiv här. Sevilla har haft stora problem bakåt i vissa matcher på slutet och fokuserat mycket på att få det ordnat. Nu möter man ett Roma, lett av just Mourinho, som alltid står lågt och förmodligen kommer göra det här också. Mourinho har vunnit mycket genom ett kompakt och defensivt upplägg. Sevilla kommer förmodligen få äga en del boll här, men får hålla ordning på omställningsspel och annat från bortalagets sida.

Lorenzo Pellegrini

Kapten Pellegrini och hans Roma ställs inför deras största match på väldigt länge. En titel i Europa League hade varit väldigt nyttig och framförallt viktig på många sätt och vis. Mannen som leder det här laget, utöver Pellegrini, är Jose Mourinho och han vet hur man vinner finaler och titlar. Roma kan i och med en seger här även säkra Champions League-spel för kommande säsong, något man missade med sin ligaplacering. Därmed blir den här matchen desto viktigare och räkna med att Roma kommer ut och gör vad som krävs för seger här. Jag tror att man har matchbilden klar för sig, det brukar Mourinho ha.

Om man skulle ställa sig lågt mot spanska Sevilla gäller det att ta möjligheterna offensivt när dom kommer. Lorenzo Pellegrini styr och ställer på mittfältet, men även när laget kommer framåt i banan. Spelaren snittar 2,6 skott/per match i turneringen såhär långt och kommer behövas i sitt bästa skick om laget skall ta sig segrande ur det här. Skulle Roma få kommandot i minuter i matchen så är det ett lågt stående Sevilla som möts, då finns möjligheterna för Pellegrini. Det här är ett lovande spel och vi hittar dessutom värde hos Bet365. Unibet i sin tur erbjuder under 1,70 för spelet. Skjut!

fotboll, europa league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Sevilla - Roma
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.