Match: AIK-Falkenberg (Allsvenskan) | Speltips: AIK -1 | Odds: 1,80 | Spelstopp: 17:30 | Spelbolag: Bethard

Efter 1-0-förlusten borta mot Panathinaikos i EL-kvalet är det dags för allsvensk fotboll när Falkenberg kommer på besök.

Ett AIK som stod upp bra mot Panathinaikos lyckades inte med uppgiften att åka hem med poäng i bagaget. Istället blev det förlust med uddamålet, ett godkänt bortaresultat då chansen till avancemang fortfarande finns när man tar emot grekerna hemma på Friends. Nu är det dock fokus på Allsvenskan när Falkenberg gästar, ett underpresterande Falkenberg som befinner sig på en 15:e plats i tabellen med endast två vinster under hela säsongen. För solnalagets del ligger man på en femteplats med fem poäng upp till tabellettan Malmö.

På hemmaplan är AIK ganska svårbedömda. Man är alltjämt obesegrade hemma, men samtidigt har man endast två vinster och hela fem oavgjora. 2-5-0 lyder resultaten efter sju hemmamatcher. För Falkenberg lyder bortaresultaten 1-2-4 efter sju spelade bortamatcher. Dock måste man ha i åtanke att AIK verkligen höjt sig efter att Norling tog över laget. Förra helgen krossade man Hammarby med hela 3-0 och vid vinst här kommer man hota i toppen på allvar. Falkenberg kommer från en förlust senast mot Örebro på hemmaplan.

AIK kommer till spel utan Nils-Erik Johansson, Isak och Etuhu. Firma Avdic-Markannen har dock imponerat som anfallspar, de har kompletterat varandra väldigt bra och kommer med största sannolikhet att bilda anfallspar igen. Här är det endast tre poäng som gäller för AIK, om man ska ha någon chans att utmana om guldet. Klasskillnad mellan lagen. Man ställs mot ett Falkenberg som inte imponerat defensivt och som dessutom har en hel del avbräck i försvaret. Här tror jag på en komfortabel 3-0-seger för AIK och jag hugger på AIK -1 Handicap till 1,80.