Match: Frej-GAIS (Superettan) | Speltips: Frej DNB | Odds: 1,71 | Spelstopp: 17:00 | Spelbolag: Bethard

En match jag fastnat för är superettan-mötet mellan Frej och GAIS, en match där oddset på hemmalaget är väldigt högt sett till statistiken.

Frej mot GAIS. Tian mot nian i tabellen. Ett mycket jämt möte att vänta här, dessutom två lag som ofta brukar spela oavgjort. GAIS har spelat oavgjort i 8 av 16 matcher jämfört med Frejs 7 oavgjorda. Men det som väckte min uppmärksamhet är GAIS ruttna bortaspel, man har alltså ännu inte vunnit en enda bortamatch. Det är riktigt dåligt. Frej har endast två förluster på hemmaplan denna säsong, en statistik som inte får underskattas trots att statistik inte alltid går att lita på till hundra procent. Hemma har man bland annat krossat Halmstad med hela 5-2, vilket vittnar om att Frej inte är ett lag att underskatta.

GAIS har tre stora avbräck i Cadogan, Henderson och Old på grund av avstängningar där de två senaste drog på sig röda kort i 4-2-matchen mot Varbergs sist. Det kombinerat med den hemska bortastatistiken får mig att syna det höga oddset på Frej, jag tar dock det säkrare alternativet i och med lagens krysstatistik. Jag väljer att spela på Frej draw-no-bet, det vill säga pengarna tillbaka vid oavgjort, till oddset 1.71 som jag finner stort spelvärde. Nu hoppas vi på lite flyt, lycka till vid rygg!