Joakim Östman|3 november, 2022, 10:00

Jag väljer att spela på Calgary ML i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Ett väntat topplag som Calgary borde studsa tillbaka efter två raka nederlag.

  • Calgary är 5-3-0 under säsongsinledningen.

  • Nashville är 1-3-1 i spelet på bortaplan.

  • Nashville kommer från två raka nederlag och har bara tagit poäng i 35% av matcherna.

  • Calgary har ett starkare lag och ska hållas som favoriter.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Calgary ML hos unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Ska vara ett av ligans topplag

Sommarens största rockad skedde utan tvekan i Calgary där både Johnny Gaudreau och Matthew Tkachuk tvingade sig bort från klubben. Länge var känslan att Calgary således skulle behöva göra en rebuild men efter starkt GM arbete av Brad Trevlig fick Flames in spelare som Jonathan Huberdeau, Mackenzie Weegar och Nazem Kadri. Plötsligt såg truppen istället ut som en av ligans främsta och förväntningarna höjdes ordentligt inför säsongstarten.

Calgary startade också säsongen starkt med att vinna fem av deras sex inledande matcher. Därefter har det börjat gå emot en aning för Flames som nu kommer från två raka nederlag och signifikativt för topplagen är att det sällan förlorar mer än det innan en ny segerad startas. För Calgary är det således lite upp till bevis nu om de som väntat ska vara ett av ligans topplag under grundserien.

Nashville såg även det ut att tagit steg framåt under sommarens offseason och efter deras två inledande segrar i Tjeckien började Predators känns som ett lag att ta på allvar. När Nashville återigen återvände till Nordamerikansk-mark har det inte alls fått spelet att funka och faktum är att de efter det två inledande segrarna bara vunnit en av det åtta senaste matcherna.

Givet det har frågetecken börjat att höjas men som alltid blir en tyngre period så mycket mer noterbar när det sker under ineldningen på säsongen. Ser vi till Nashville trupp ska Predators vara ett slutspelslag och vi skulle bli väldigt förvånade om inte John Hynes manskap studsar tillbaka så småningom. 

Vänder trenden

Både Calgary och Nashville kommer från en tyngre period och då framförallt Predators som har ett matchfacit på svaga 3-6-1. Calgary i sin tur har trots två raka nederlag ett godkänt matchfacit på 5-3-0 och med en av ligans bästa coacher i Darryl Sutter tvekar jag inte på att den negativa trenden kommer vändas. Vi ska komma ihåg att stora förändringar skedde i Flames under offseason och det vore bara konstigt om således allt flyter på från start. Calgarys två senaste förluster är också med uddamålet och det enda egentligen som är något oroväckande är att båda nederlagen kommit hemma i Scotiabank Center.

Inför Calgary – Nashville håller jag spelmässigt Flames som favoriter och det två senaste förlusterna gör att jag anser att ännu mer talar för Calgary. Som sagt förlorar väldigt sällan ett topplag mer än två matcher på raken och än mer sällan på hemmaplan. Calgary har också ett starkare lag en Nashville även om Predators även de har en betydligt bättre truppen än resultaten i säsongsinledningen visat på. Givet förutsättningarna synas därför att Calgary vänder på trenden och här klickas Flames-segern till ett spelvärt odds.

Ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 02:00
Calgary - Nashville
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.