Joakim Östman|3 november, 2021, 14:23

Jag väljer att spela på Marseille i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Marseille är obesegrade i deras fem senaste matcher.

  • Marseille är ett extremt svårslaget lag hemma på Stade Vélodrome.

  • Lazio pendlar alldeles för mycket i deras prestationer.

  • Lazio har haft det tufft på bortaplan under säsongen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Marseille att vinna hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Svårslaget hemmalag

Grupp E i Europa League som dessa lagen tillhör har onekligen blivit en intressant grupp att följa. Där Galatasaray med deras sju poäng tagit kommandot i gruppen, där bakom hittar vi Lazio på fyra poäng och Marseille på tre poäng. Hemmalaget Marseille hade höga ambitioner inför säsongen när de tog in en rad med starka nyförvärv. Marseille har till stor del lyckats svara upp på det högt ställda förväntningarna. I Ligue 1 hittas de på tredje plats med tjugotvå inspelade poäng, där man inte ska låta sig luras av poängskörden på sistone. Marseille har på deras tre senaste matcher tagit fem av nio möjliga poäng. Vilket faktiskt är imponerande med tanke på att det två kryssen är mot lagen ovanför de i tabellen. Senast hittade Marseille dessutom tillbaka till vinnarspåret med en 0-1 seger mot Clermont. Marseille har all anledning att vara nöjda med säsongsinledning och de har visat att det är ett svårslaget gäng som tar emot Lazio på torsdagen.

Lazio har blandat högt och lågt under säsongen och är för tillfället lite av ett varannan match lag. Någon etikett är därför inte lätt att sätta på detta Lazio-laget på grund av att man aldrig riktigt vet vad man får. Likväl är Lazio bra med i denna gruppen och har även en helt okej poängskörd hemma i Serie A. Kan de lyckas få till en jämnhet i prestationerna över tid kan Lazio lyckas med mycket denna säsongen. För kvalitet och en hög nivå finns onekligen i detta laget. Senast stod Lazio för en bra insats när de gästade Atalanta, det såg länge ut att bli en seger i matchen men i slutminutrarna kvitterade Atalanta. Det tappade poängen var snöpliga dock har Lazio en bra prestation att bygga vidare på till mötet mot Marseille.

Stade Vélodrome

Att åka och gästa Marseille på bortaplan är aldrig en lätt uppgift, Marseille supportrarna är kända för att skapa en enorm stämning på Stade Vélodrome. Där det gästande laget alltid får känna på en fientlig stämning, Marseille har även varit väldigt starka på hemmaplan under säsongen. Marseille har inlett detta gruppspelet med tre raka och kryss och ska det bli avancemang behövs segrarna komma nu. I den här extremt jämna gruppen är det på hemmaplan poängen ska tas. Marseille har två av deras tre matcher kvar på Stade Vélodrome vilket kommer ge de en fördel som inte ska underskattas. Senast lagen möttes levde aldrig riktigt matchen upp till det högt ställda förväntningarna, för att vara ärlig var det rent av en sömning tillställning. Sett till trupperna är det två jämna lag vilket vi fick se i den första matchen som slutade 0-0.

Denna gången förväntar jag mig en annan historia där båda lagen med en seger skapar sig en rejäl fördel för avslutningen av detta gruppspelet. Jag ser Marseille som knappa favoriter mycket på grund av hemmaplans fördelen. Marseille är laget som behöver segern mest och sett till Lazios ojämnhet ser jag det löser segern. Marseille är även i bra form där de är obesegrade i deras fem senaste matcher. Är det något som går att utläsa från Lazio hittills är det att de har haft svårt på bortaplan. De har hittills bara lyckats vinna en match på bortaplan hittills under säsongen. Givet dessa förutsättningarna synar jag därför att Marseille vinner detta mötet.

fotboll, Europa league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Marseille - Lazio
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.