Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Imponerande hemmafacit för Bilbao.

  • Bilbao har vunnit tre raka hemmamatcher i ligaspelet.

  • Bilbao har inte förlorat en hemmamatch mot Celta sedan 14 januari 2015.

  • Bilbaos två senaste hemmavinster kommer mot Real Betis och Sevilla, två mycket slagkraftiga motstånd.

  • Celta Vigo vann senast men har i övrigt en riktigt kass form.

Svårslagna på San Mames

Klassiska San Mames står redo för bataljen mellan hemmalaget Athletic Bilbao och gästande Celta Vigo. Bilbao har inte förlorat på tre raka hemmamatcher och där hittar vi bland annat motstånd som Sevilla. Man är erkänt starka på hemmaplan och det vet dagens gäster Celta Vigo om inte annat. Celta har inte gått segrande ur en bortamatch här på snart sex (!) år. Det är helt klart fördel Athletic Bilbao inför fredagens möte, inte bara bara historiken utan också för dagsformen. Celta Vigos vinst senast lovar inte mycket mer än att man får andas ut.

Bilbao var nära tre poäng mot Getafe senast, men kunde inte hålla ut hela vägen. Insläppta målet i 75:e matchminuten betydde 1-1, vilket också skulle bli slutresultatet. En poäng borta mot Getafe är godkänt och en lovande form fortsätter för liganian.

Tuff bortamatch

Inte mycket talar för Celta under fredagens uppgörelse på San Mames. Här har man inte vunnit på åratal och det är också ett motstånd som man brukar ha svårt med även på egen hemmaplan. Visst, en viktig seger senast mot Granada, men hur mycket lovar den segern egentligen? Laget har ingen vidare form och det är inte heller så att lagets nyckelspelare ser speciellt formstarka ut. Namn som Aspas och Nolito fanns med i poängprotokollet senast, men båda börjar bli till åren. Celta Vigo har satsat en del ungt senaste åren och vi har fått se en hel del nya namn. Real Madrid-produkten Baeza gjorde mål senast och ser ut att gå mot en lyckad säsong i sin nya klubb.

Bilbao blir dock numret större här om ni frågar om mina förhandstips. Att Bilbao (insatsen tillbaka vid oavgjort) ger ett sånt fint odds är för bra för att gå förbi. Dessutom saknas turken Yokoslu i Celta. Ettan är bra, men ettan med lite hjälp är desto finare!

Speltips.se ger tipset:

Athletic Bilbao 0.0 asian (insatsen tillbaka vid oavgjort) hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 3/12 kl 10.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.