Johan Nilsson|3 december, 2022, 14:00

Jag väljer att spela på att Polen får över 2.5 hörnor i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i tre av Polens fyra senaste matcher.

  • I Frankrikes två senate matcher har motståndarlaget löst sex respektive sju hörnor.

  • Vid ett förväntat franskt ledningsmål måste Polen släppa på handbromsen och gå framåt.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Polen över 2.5 hörnor hos Mr Green

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Stora favoriter till avancemang

Trots en rad blytunga skadetapp, bland annat Paul Pogba, N’Golo Kanté och Karim Benzema, är de regerande världsmästarna Frankrike, en av de största favoriterna till att lyfta VM-pokalen. I gruppspelet gjorde man jobbet och blev klara för åttondelsfinal efter sina två inledande segrar mot Australien respektive Danmark. I gruppspelens sista omgång, valde Didier Deschamps att rotera laget kraftfullt och man föll mot Tunisien med 1-0. En förlustmatch man inte ska dra några stora växlar utifrån. Frankrike gjorde precis vad man behövde i gruppspelet, och trots sin skadelista, har man alla möjligheter att återupprepa succén för fyra år sedan.

Från matchminut ett lär Frankrike vara laget som tar kommandot över spelet, dominera bollinnehavet och jaga ett öppningsmål. Precis som oddsmarkanden avslöjar är det storfavorit på att Frankrike tar en komfortabel seger och avancerar till kvartsfinalrundan. Inför söndagens möte riktar undertecknad in sig på ett hörnspel på motståndarlaget. Om Frankrike tar ledningen i matchen måste Polen släppa på handbromsen och gå framåt för en kvittering. Då är det ganska stor sannolikhet att gästerna spelar till sig ett par hörnor.

Inte imponerat såhär långt

Polens avancemang till åttondelsfinalrundan var allt annat än komfortabelt, stillsamt och odramatiskt. Trots sin avslutande 2-0-förlust mot Argentina lyckades Polen lösa andraplatsen i gruppen tack vare ett enda mål i bättre målskillnad än Mexico. Det var dramatiska slutminuter när Mexico jagade ett mål i sin match mot Saudiarabien samtidigt som Polen var tillbakapressade av Argentina. Ska man summera Polens tre inledande gruppspelsmatcher har man inte imponerat särskilt mycket. Oavgjort mot Mexico, seger över Saudiarabien och en ganska klar förlust mot Argentina. Om Polen ska ha några möjligheter att avancera ytterligare en runda måste man höja sig ett par snäpp.

I matchen mot Argentina löste Polen endast en enda hörna. Nu klickar undertecknad att Polen ska lösa över 2.5 hörnor. I matchen mot Argentina fokuserade Polen på riskminimering, försvarsspel och att hålla nere siffrorna. Då, tillskillnad från nu, kunde Polen spela på resultat från tidigare matcher. Söndagens matchbild kommer vara av annan karaktär, då Polen måste avancera framåt och gå för ett kvitteringsmål vid ett förväntat franskt ledningsmål. Alltså lär vi se ett mer framåtlutat Polen som kommer skapa fler lägen, vilket bör resultera i hörnor. Spelet som klickas sitter i tre av Polens fyra senate matcher!

fotboll, vm
|
units: 3/5 - spelstopp: 16:00
Frankrike - Polen
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.