Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Kristianstad ligger sist i den allsvenska tabellen och har fyra förluster på sina fem senaste matcher

  • Björklöven återfinns i toppen av tabellen och man är den hetaste kandidaten till att gå upp i SHL senare i vår

  • Kristianstad gör minst mål bland alla lag i HockeyAllsvenskan och nu möter man ett av seriens bästa försvarsspel

  • Björklöven har hittills gjort flest mål i HockeyAllsvenskan och man har fyra riktigt bra kedjor

  • Lagen möttes tidigare i höstas och då vann Björklöven med 5–0

Studsade upp senast efter bottennappet

Kristianstad har inte alls fått den starten man velat ha den här hösten. Förra året fick man länge kämpa i botten av tabellen och i år ser det ut som att skåningarna återigen får rikta in sig på att undvika en negativ kvalplats. Man tar sina segrar här och där men det är alldeles för få för att laget ska lyfta ordentligt. Senaste tiden har resultaten inte alls studsat Kristianstads väg och det krävs ett trendbrott snart för att tränare Mikael Gath återigen inte ska få ställa in sig på en tuff vår.

För Björklövens del har man en sämre period bakom sig. Bland annat lyckades man tappa tre poäng mot Tingsryd i slutminuterna och Väsby lyckades slå “Löven” två gånger på en vecka. Men trots bottennappen visar det här laget varför man är så pass bra som man är. Senast stötte man ihop med ett formstarkt Tingsryd och vann med komfortabla 3–0 på bortaplan. Björklöven kommer att förlora matcher den här säsongen, men segrarna kommer vara betydligt fler och det gör laget till en av de hetaste kandidaterna till att kliva upp i SHL senare i vår.

Hur länge blir NHL-lånet kvar?

Här bör det skilja en del och jag tror att Björklöven får vända hem med alla tre poäng. Kristianstad har en svag trupp och det skulle inte förvåna mig om Skånelaget senare i vår får det tufft i ett negativt kval. Väsby bör också ses som en het kandidat till att hamna där men där han man senaste tiden gjort flera vassa förstärkningar som gör laget betydligt mer slagkraftigt. Kristianstad har också stärkt upp i form av NHL-lånet William Lagesson men frågan är hur länge den 24-årige backen blir kvar i klubben innan han återvänder till NHL.

Men det finns guldkorn i det här laget som imponerat. Unge målvakten Calle Clang har trots unga ålder redan hunnit storspela i flera matcher. Kan Clang hålla uppe den nivån han har haft året ut finns det en stark pjäs som sista utpost. Men här tror jag inte att en målvakt räddar Kristianstad från en förlust. Björklöven har en alldeles för bra trupp och bör styra den här matchen. Senast kommer man från en säker 3–0-seger mot Tingsryd och inhoppande målvakten Connor Ingram fick hålla sin första nolla. Mycket talar för att han får fortsatt förtroende och att Björklöven tar en säker trepoängare. Björklöven –1.5 spelas till 1.78.

Speltips.se ger tipset:

Björklöven –1.5 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 3/12 kl 10.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.