Axel Olsson|3 februari, 2023, 11:33

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Brentford har stundtals varit strålande i säsongens ligaspel. De har en hög högsta nivå.

  • Brentford har tre segrar i deras fyra senaste ligamatcher.

  • Med Toney i spetsen är Brentford väldigt vassa framåt, samtidigt som de har stabilitet bakåt med bland annat målvakten Raya och mittbacken Mee.

  • Nathan Jones får inte rätt på detta Southampton. De har förlorat sju av deras åtta senaste ligamatcher.

  • Southampton lyckades knyta åt sig Onuachu och Sulemana på Deadline Day. En intressant duo men de kommer säkerligen behöva lite tid för att acklimatisera sig i PL.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Brentford vinner hos Comeon

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Väldigt hög högsta nivå

Vi fortsätter att bli överraskade av vilken hög högsta nivå som Brentford besitter. De fortsätter att vara en mardrömsmotståndare för flera av storklubbarna och deras fina form har tagit laget till en stark åttondeplats. De ska absolut tillhöra den övre halvan och Brentford är vår givna favorit inför lördagens match mot jumbon Southampton. De är vassa i bägge ändarna av planen och trots att det varit lite turbulens kring Ivan Toney är den viktiga anfallaren fortsatt redo för spel.

Han drar ett enorm lass i offensiven men får även uppbackning av Mbuemo och Wissa, en duo som vi tycker får för lite cred jämfört med vad de bidrar med. Franks gäng har en väldigt tydlig struktur och de brukar vara oerhört skickliga på att stänga igen defensiven. Målvakten Raya måste rankas som en av ligans bästa målvakter såhär långt – spanjoren fortsätter att stå för avgörande insatser och det kommer säkerligen vara flera storklubbar som knackar på dörren i sommar. Helheten är väldigt bra och när Brentford är i det här skicket är det svårt att inte ta deras parti inför lördagen. Obesegrade i åtta raka ligamatcher med segrar mot Liverpool och Manchester City – vi tar hemmalagets parti!

Tufft tabelläge

Det är ingenting som går som planerat för gästande Southampton. Nathan Jones har inte alls fått rätt på det här laget och efter tränarbytet har de fallit rakt ned till den förödande jumboplatsen. Det kändes som att The Saints hade något på gång efter cupsegern mot självaste Manchester City, men förlusterna har tagit över igen. De kommer senast ifrån en 2-1 förlust i semifinalen av EFL Cup. Det var Newcastle som stod för motståndet och de var förtjänta av att knipa finalplatsen.

Tuff jumboplacering i Premier League och i hopp om att vända trenden valde klubben att agera under Deadline Day. Under transferfönstrets sista dag gjorde bottenlaget klart med de offensiva spelarna Paul Onuachu och Kamaldeen Sulemana. De var villiga att betala nu när de är i kampen om ett säkrat kontrakt och dessa två kommer absolut bli intressanta att följa. Onuachu mäter hela 2,01 meter och det är en anfallare som haft ett grymt målfacit i den belgiska ligan. Sulemana bidrar med mer speed och teknik från sin kant och det är absolut nånting laget har saknat. Däremot var det bara några dagar sedan dessa skrev på och vi tror att de kan behöva lite tid för att acklimatisera sig i tuffa Premier League. De kommer möjligtvis få speltid under lördagen men vi tvekar på ifall Jones vågar sätta in bägge i startelvan så pass tidigt. Nödvändiga värvningar då anfallsspelet sett väldigt mediokert ut den här säsongen.

fotboll, premier league
|
units: 2/5 - spelstopp: 16:00
Brentford - Southampton
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.