Axel Olsson|3 februari, 2023, 11:48

Jag väljer att spela på över 2,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Bournemouth var aktiva under transferfönstret och har fått in några spännande nyförvärv. Ny energi in i truppen.

  • Brighton gör det otroligt bra under Zerbi och de spelar en väldigt underhållande fotboll.

  • Brighton har löst överspelet i 13 av deras 14 senaste matcher.

  • Fler offensiva spelare har fått sitt genombrott i Brighton, senast på tur är Mitoma och unge Ferguson.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Brighton fortsätter att imponera

Zerbis manskap fortsätter att imponera och vissa påstår att laget endast blivit bättre av det här tränarbytet. Det är iallafall positiva vibbar i hemmalaget som letat sig upp på en fin sjätteplats i tabellen. Brighton ser riktigt farliga ut i just offensiven, trots att deras bäste målskytt Leandro Trossard lämnade laget under vinterns transferfönster. Japanen Mitoma har tagit över rollen till vänster och han har varit superb med det ökade förtroendet. Återigen ett kvitto på Brightons fina scouting då Mitoma köptes in för en billig peng och han har nu fått sitt stora genombrott i Premier League.

Genombrott har även den unge anfallaren Ferguson fått – irländaren har fått Zerbis förtroende och stått för imponerande tre mål och två assist på fem ligamatcher. Mycket som stämmer hos Brighton som spelar en väldigt underhållande fotboll just nu. De har fyra segrar och en oavgjord i deras fem senaste matcher och det har verkligen inte varit rädda för att satsa framåt. Det spelas en offensiv fotboll med en hög press under Zerbis styre, vilket gjort att målsnittet har ökat drastiskt. Brighton har löst överspelet i hela 13 av deras 14 senaste matcher och mycket talar för att de hittar nätet återigen när Bournemouth står för motståndet.

Aktiva under transferfönstret

Bournemouth lyfter inte och det börjar bli tyngre och tyngre för den sjunkande nykomlingen. Bottenlaget var aktiva under transferfönstrets sista dagar i hopp om att förstärka truppen till den viktiga andra halvan av säsongen. Det är tydligt att truppen varit för svag och nu återstår det att se ifall de har fått in rätt typ av spelare. Anfallaren Semenyo är en ganska ung och lovande anfallare men han är fortfarande ganska oprövad, han har gjort lite mål i Championship men det är inte samma sak som att utmana på högsta nivån. 23-åringen kan säkert växa in i kostymen men The Cherries kan inte förvänta sig att han ska ösa in mål direkt på den här nivån. Yttern Traore har lånats in från Sassuolo och han har en hög högsta nivå, men även en väldigt låg lägsta nivå. Inte helt betrodd med en startplats i den italienska klubben och därför söker han sig nu till England i hopp om mer speltid.

Dango Ouattara värvades in från franska Lorient och han stod för en lovande debut som kröntes med en assist mot Nottingham. Det finns absolut lite mer ljusglimtar nu när truppen förstärkts och nu krävs det att O’Neil får ihopa en samspelt startelva så snabbt som möjligt. De här spelarna kan absolut bli bra på sikt, men det är inga stjärnvärvningar. En klubb av deras storlek måste gå den vägen och vi får se ifall The Cherries har valt rätt – det är nämligen mycket som står på spel i resterande del av ligasäsongen. Lite nytändning med dessa nyförvärven och det kan absolut skapa lite mer fart där framme, något laget har saknat. Gästerna har sex förluster i deras sju senaste matcher och de måsta satsa lite mer framåt ifall de ska hålla sig kvar i högstaligan – deras defensiva spel kommer inte leda till några poäng.

fotboll, Premier League
|
units: 2/5 - spelstopp: 16:00
Brighton - Bournemouth
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.