Atalanta reser till ön Sardinien under måndagen för att ta sig an hemmalaget Cagliari. Bortalaget är inne i en galen målform med en stekhet anfallare, Duvan Zapata. Därmed klickas målspelet för gästerna på Sardegna Arena imorgon!

Match:Cagliari-Atalanta (Serie A) | Speltips: Atalanta över 1.5 mål | Odds: @1.66 | Units: 3/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 21.00

Skakigt försvar på sistone

Cagliari hittas som tidigare säsonger, på den nedre halvan av tabellen. Klubben från ön Sardinien hittas i skrivande stund på en femtonde plats i tabellen. Laget har lyckats med fyra vinster, nio oavgjorda och åtta förluster. Cagliari har inte haft något flyt på sistone, de har endast lyckats vinna en av sina åtta senaste matcher. en av dem är mot just Atalanta. De två lagen drabbades samman i åttondelsfinalen av Coppa Italia, ett möte som slutade i en 2-0 vinst för Atalanta, målen gjordes av stekhete Duvan Zapata och Mario Pasalic.

Måndagens möte med Atalanta kommer bli en hektisk afton för Cagliari försvaret. Atalanta har öst in mål i årets ligaspel och är inne i en grym form just nu. Att spika igen fullständigt har inte varit något som hemmalaget har varit bra på den här säsongen. Laget har släppt in över 1.5 mål i fyra av deras fem senaste matcher. Målvakten Alessio Cragno kommer få jobba under måndagskvällen. En vinst för hemmalaget hade gjort så att laget klättrat förbi SPAL i tabellen, en placering längre ifrån det fruktande bottenträsket.

Målrikt Atalanta med stekhet anfallare

Det går betydligt bättre för gästerna Atalanta. Klubben som ifjol knep en Europa-league plats i slutskedet, ligger just nu endast en poäng bakom EL-placeringen med en match mindre spelad. Det är Sampdoria som ligger före med sina 33 poäng. Laget har nio vinster, fem oavgjorda och sju förluster än så länge i Serie A. Atalanta kommer ifrån en grym stark prestation i sin senaste match, nämligen en häpnadsväckande 3-o vinst mot självaste Juventus i kvartsfinalen av Coppa Italia. Vilket betydde att Atalanta avancera i cupen medans den gamla damen överraskande åkte ur med dunder och brak. Duvan Zapata stod för två av målen och det tredje noterades Timothy Castagne för.

Just mål är något som kan länkas till Atalanta den här säsongen. Laget har öst in mål i Serie A, hela 47 mål på 21 matcher. Atalanta har gjort flest mål i hela ligan med en match mindre spelad dessutom. Men det som skiljer laget ifrån den absoluta toppen av tabellen, är att gästerna har svårt att hålla tätt bakåt, vilket resulterar i många poängatapp trots att man producerat framåt. Serieledarna Juventus har gjort 46 mål på 22 matcher, alltså mindre än Atalanta, men storklubben har endast släppt in hälften av så många mål som La Dea. Den grymma målproduktionen är det främst en man som står för, de flesta borde hört hans namn vid det här laget, Duvan Zapata. Den colombianska anfallaren har mäktat med 15 mål i ligan än så länge, han började ligaspelet lite trögt och sedan har målformen bara exploderat. Han har gjort galna 11 mål på sina sex senaste matcher. Därmed har Atalanta gjort över 1.5 mål i sex raka matcher. Att Zapata dyker upp i målprotokollet igen under måndagen är isåfall ingen förvåning. Vi tror på stort tryck från gästerna och att laget hittar nätet minst två gånger under matchens 90 minuter.

Speltips: Atalanta över 1.5 mål

Jag väljer att spela Atalanta över 1.5 mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Atalanta har gjort flest mål i hela ligan, 47 mål på 21 matcher.

  • Atalanta har löst spelet i sex raka matcher.

  • Cagliari har släppt in över 1.5 mål i fyra av deras fem senaste matcher.

  • Atalantas Duvan Zapata är i galen målform, 11 mål på de 6 senaste matcherna.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.66. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.66 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.