Daniel Jacobsson|3 februari, 2023, 11:50

Jag väljer att spela på gästerna i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Everton sparkade Lampard och söker en effekt. Klassen i hemmalaget är dock för dålig.

  • Arsenal är Englands bästa lag den här säsongen och har kvalitet att köra över formsvaga och skadade Everton här.

  • Spelet sitter i fyra av Arsenals fem ligamatcher efter uppehållet.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Arsenal & Över 1,5 mål hos Hajper

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Sean Dyche

Everton sparkade Frank Lampard och tog in Sean Dyche, vilket innebär att klubben är tillbaka där den var innan sitt nytänk och säkerligen kommer spela en tråkigare fotboll. Inte för att Lampard spelade speciellt roligt med det här laget. Everton söker en effekt direkt och hoppas kunna få den tidigt för att kunna klättra i tabellen och säkra kontraktet framöver. Om Dyche är rätt person att lösa uppgiften återstår att se men det är ett fruktansvärt tråkigt val. Den första uppgiften blir den tuffaste av dom alla när Englands främsta lag den här säsongen gästar Goodison Park, så det är inte helt säkert att fansen får en bättre känsla här.

Everton saknar Andros Townsend, inget större tapp, men när en offensiv inte fungerar överhuvudtaget är varje spelare ett tapp. Dominic Calvert-Lewin lär aldrig komma tillbaka i den form man hoppas på, Neal Maupay är ingen speciellt lyckad värvning och januarifönstret bjöd inte heller på några förstärkningar. Everton får det tufft att säkra kontraktet, men man får det ännu tuffare i lördagens förmiddagsmatch mot Arsenal.

Tre poäng

Orden för att beskriva Arsenals säsong är slut. Samtliga hyllningar är gjorda och nu är det bara att njuta av deras framfart. Mikel Arteta fick in Leonard Trossard och Jorginho under fönstrets sista dagar, två nyförvärv som verkligen förstärker den mycket välmående truppen på längre sikt. Det är framförallt bredden som stärks, något som man redan fått hyllningar för under säsongen med Eddie Nketiah som ersatte Gabriel Jesus utan problem. Arsenal kommer fortsätta springa bra säsongen ut och jag ser inget lag som kommer ikapp londonklubben i kampen om ligatiteln.

Under lördagen startar man schemat med bortamöte mot Everton. Här har vi ett lag med stora problem och en ny tränare som ännu inte fått tillräckligt med tid för att få ordning på det. Det kan Arsenal ta vara på och utnyttja med sin otroligt fina dagsform. Saka, Martinelli och Ödegaard bör kunna utnyttja det tröga hemmalaget rejält och då är det bara en trepoängare som gäller. Det håller undertecknad med om och spelar därför bortaseger + två mål till 1.60 hos Hajper.

fotboll, premier league
|
units: 4/5 - spelstopp: 13:30
Everton - Arsenal
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.