Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Färjestad har fin form och man har gjort 14 mål på sina fyra senaste matcher

  • Oskarshamn har gjort ett par vassa förstärkningar i bland annat Max Veronneau och Lance Bouma – två spelare som utgör ett farligt hot offensivt

  • Färjestad har massvis av skickliga spelare som vet hur man spelar en offensiv hockey

  • Oskarshamn har släppt in alldeles för mycket mål och man har inte råd att backa hem för att vinna matcher

  • Färjestads försvarsspel har inte levererat den här säsongen och man släpper in lite väl mycket mål

Fyra raka segrar för hemmalaget

Färjestad har haft en tuff period bakom sig, men den senaste tiden har spelet stämt till punkt och pricka. Fyra raka segrar har man radat upp och nu finns det fortfarande en chans att nå en kvartsfinalplats om man ligger i. Elva poäng är det upp till Örebro på en sjätteplats och frågan är om Färjestad har den jämnheten som krävs för att utmana om den placeringen? Sett över hela säsongen har spelet inte alls kuggat i och man kan redan nu slå fast att den här säsongen är ett misslyckande för tränare Johan Pennerborn.

För Oskarshamns del har man ändå lyckats ta sina poäng här och där den senaste tiden. Inför den avslutande fjärdedelen av SHL-säsongen är man i allra högsta grad indragna i bottenstriden men Oskarshamn har ett riktigt bra läge att undvika ett negativt kval. Då krävs det däremot att poängen fortsätter komma in i strid ström för bakom vill klassiska lag som Brynäs, HV71 och Linköping göra allt för att klara sig undan en gastkramande matchserie med risk att åka ur.

Vassa transatlanter

Oskarshamn har den senaste tiden vunnit mot både Leksand och Växjö, men senast mot just Färjestad tog det stopp. Därför är det ett revanschsuget Oskarshamn som reser upp till Värmland och jag tror vi kan få se en hel del mål i den här matchen. Smålänningarna har sin styrka i det offensiva spelet och särskilt efter att man förstärkt truppen med spelare som Max Veronneau och Lance Bouma, två vassa forwards som har producerat stadigt med poäng sedan intågandet i svensk hockey.

Nu ställs man mot ett Färjestad som spelar en väldigt öppen hockey där offensiven hellre prioriteras än försvarsspelet. Här hittar vi flera vassa skarpskyttar som Michael Lindqvist, Victor Ejdsell och Daniel Viksten. Färjestad kryllar av heta målgörare och framspelare och jag tror att ett defensivt svagt Oskarshamn kan få problem, något man fick i tisdags. Oskarshamn har däremot inte heller råd att lägga sig allt för mycket på defensiven utan här krävs det att man producerar framåt för att få poäng med sig hem. Båda lagen har varit inblandade i flera målrika matcher den här säsongen och jag tror vi kan få se en del mål.

Speltips.se ger tipset:

Över 5,5 mål hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 3/2 kl 12.25

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.