Joakim Östman|3 februari, 2022, 10:47

Jag väljer att spela på Marseille i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Marseille har varit starka säsongen igenom i Ligue 1.

  • Marseille har en starkare trupp och på hemmaplan är de givna favoriter.

  • Angers har bara lyckats vinna en av deras fem senaste matcher.

  • Angers förlorade hemma mot tabelljumbon Saint Etienne senast.

  • Marseille har hittills spelat in elva poäng mer än Angers i Ligue 1.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Marseille att vinna hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Snöplig förlust

Marseille spelade under veckan deras avbrutna möte mot Lyon efter kaos-scenerna som gjorde att matchen fick ställas in senast. Bortalaget Marseille kom också ut starkt och hittade redan i den åttonde minuten ledningsmålet, efter att Matteo Guendouzi nickat in en fin slagen hörna av Dimitri Payet. Marseille fortsatte även dominera resterande del av första halvlek men efter halvtid tog Lyon mer o mer över matchen. Xherdan Shaqiri curlade snyggt in kvitteringen i 75e minuten och i matchens slutminuter avgjorde även Moussa Dembéle matchen för Lyon, efter ett taffligt ingripande av Marseille mittbacken William Saliba. Förlusten var på många sätt snöplig för Marseille som i långa stunder stod för en bra insats i vad som alltid är en svår bortamatch. Trots förlusten skedde inga större förändring i tabellen och Marseille hittas fortsatt tryggt på tredjeplatsen i Ligue 1.

Fredagens gäster Angers har misslyckats med att bibehålla den fina formen de visade upp under inledningen av Ligue 1. Den senaste tidens sämre form har även lett till att Angers halkat ner från den över halvan av tabellen. Inför den tjugotredje omgången hittar vi därför Angers på en tolfteplats i tabellen med tjugonio inspelade poäng. Inledningen på det nya kalenderåret har inte heller varit helt önskvärt och Angers har onekligen en hel del att få ordning på inför fortsättningen av säsongen. Även Angers förlorade senast och då mot tabelljumbon Saint Etienne på hemmaplan, matchen slutade 0-1 och det är en insats Angers snabbt vill glömma.

Givna favoriter

Marseilles säsong har till stor del kommit att handla om att spela till sig en Champions League plats till nästkommande säsong. Med tanke på att Marseille dessutom kommer vara avstängda från att värva spelare i det två nästkommande övergångsfönstrerna, är en Champions League plats fullkomligt vitalt för att kunna övertyga deras nuvarande spelare att fortsatt tro på projektet. Ny rekryterade tränaren Jorge Sampaoli från i somras har också än så länge levt upp till förväntningarna. Marseille har för tillfället ett fem-poängs försprång till Strasbourg på fjärdeplatsen och mycket tyder på att det blir Champions League spel kommande säsong. Marseille kliver även givetvis in som favoriter i mötet mot Angers och sett till säsongen har det varit klasskillnader mellan lagen.

Med tanke på den snöpliga förlusten tidigare under veckan mot Lyon förväntar jag mig ett revanschsuget Marseille på fredagskvällen. Detta är dessutom den här typen av motstånd Marseille bara måste lyckas ta tre poäng mot, om de ska bärga en topp-3 placering i Ligue 1 som således innebär Champions League spel. Marseille har även ett betydligt starkare lag och med tanke på att det är nio dagar sedan Angers senast spelade bör bortalaget vara aningen ringrostiga. Formen hos Angers är som tidigare nämt inte heller något som skrämmer och här ser jag att de får det svårt att störa Marseille. Givet dessa förutsättningarna synar jag därför att Marseille studsar tillbaka från veckans förlust och vinner hemmamötet mot Angers. 

fotboll, Ligue 1
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Marseille - Angers
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.