Edvin Lindelöf|3 februari, 2022, 09:19

Jag väljer att spela på MoDo –1.5. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • MoDo har varit ett av HockeyAllsvenskans bästa lag den här säsongen och utmanar HV71 på allvar om seriesegern

  • AIK har svajat mycket i prestationer den här säsongen och har haft problem mot topplagen den här säsongen

  • MoDo har bara förlorat en match på hemmaplan den här säsongen efter ordinarie tid

  • AIK har saknat Anton Holm senaste tiden och succémålvakten Pavel Khomchenko spelade inte senast mot Björklöven

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Modo –1.5 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Pendlar i prestationer

MoDo har som sagt imponerat stort den här säsongen och under nye tränaren, Mattias Karlin har det här laget tagit sig till nya höjder. Med snart en fjärdedel kvar av grundserien placerar sig MoDo på en andraplats och är det något lag som utmanar HV71 på allvar lyfter många experter upp just MoDo. Däremot får man klara sig utan två viktiga kuggar den närmaste tiden. Mikkel Aagaard har lämnat tillfälligt för att resa med danska landslaget till OS i Peking medan Markus Modigs lämnar för spel i SHL med Linköping. Två tunga tapp!

För gästande AIK:s del har den här säsongen varit både upp, men mestadels ner. Det har varit svårt för huvudtränare Anton Blomqvist att hitta en stabilitet i spelet och det har spretat alldeles för mycket. Ändå ser det positivt ut att kunna plocka en play in-plats där laget får slåss om en sista biljett till kvartsfinalerna. Det jag saknar med AIK den här säsongen är avsaknaden av spelare som kan göra skillnad. Anton Holm och Fredric Weigel har inte fått det att stämma fullt ut och en viktig spelare som Christian Sandberg har inte lyckats komma upp i sin tidigare nivå.

Succémålvakten saknades senast

Jag har en tydlig favorit i den här matchen och det är MoDo. AIK har pendlat allt för mycket spelmässigt och man har tidigare haft svårt mot lagen högre upp i tabellen. Nu ställs man mot kanske den tuffaste utmaningen man kan ställas inför. MoDo har endast förlorat en match på hemmaplan efter ordinarie tid den här säsongen och just nu är det en vinstmaskin. I onsdags vann man mot BIK Karlskoga trots bortfallen i Aagaard och Modigs, och nu ser man sin chans att plocka ytterligare poäng i den här matchen.

AIK mötte i onsdags mot Björklöven och efter en svängig match vann “Löven” med 6–3, det med ett tungt tapp i truppen. Ryske målvakten Pavel Khomchenko saknades och det är en viktig nyckel i hur AIK ska lyckas eller inte den här säsongen. Det är ännu oklart om burväktaren kan vara med men klart är att Anton Holm inte kommer spela efter en ögonskada. MoDo har visat upp en imponerande stabilitet och här tror jag att man fortsätter ta ännu ett kliv mot ett slutspel.

ishockey, HockeyAllsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
MoDo – AIK
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.