Speltips:

Jag väljer att spela på Frölunda ML. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

Frölunda ML hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 3/2 kl 15.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Frölunda har ett betydligt bättre lag på pappret än vad Mountfield har

  • För Mountfields del så är det här en match utöver det vanliga och man har inte alls samma rutin som Frölunda

  • Frölunda har spelat CHL-final fyra gånger på fem år och man har massvis av rutin från sådana här matcher

  • Lagen möttes i gruppspelet i höstas i Tjeckien och då vann Frölunda med 4–3

  • Mountfield har inte alls imponerat i seriespelet i år och det finns en risk att man binder upp sig för mycket på den här matchen

Slog ut Djurgården i semifinal

Mountfield har imponerat i CHL den här säsongen men i seriespelet har det gått troll. Efter en fin fjolårssäsong har man inte alls fått det att stämma på samma sätt i år och laget ligger just nu åtta i den tjeckiska ligan. Det skulle isåfall innebära att laget får spela en åttondelsfinal innan slutspelet börjar. Men i CHL-sammanhang har det gått desto bättre. Man har imponerat stort och slagit ut lag som Zug och Mannheim innan man skickligt avfärdade Djurgården i semifinalen.

För Frölundas del har man gjort en stark säsong. Konkurrensen i SHL-toppen är stenhård i år och flera lag aspirerar på topplatserna vilket såklart tar ut krafterna. Lägg dessutom på ett CHL-slutspel som ska genomföras vid sidan av så blir det tufft. Nu väntar femte CHL-finalen på sex år för Frölundas del och det är ett minst sagt imponerande facit. Tre av dessa har man vunnit och nu har man chans att ta sin andra raka CHL-titel. Men om man tycker att Mountfield haft en tuff väg fram till finalen har Frölunda haft det värre. Lag som Färjestad, Biel-Bienne och Luleå har slagits ut, och nu väntar kanske det lättaste motståndet på pappret under det här slutspelet.

Legat under inför varje returmöte – ändå tagit sig vidare

Mountfield har gjort det bra och jag trodde inte alls att man skulle avfärda Djurgården som man gjorde. Det verkar som att klubben verkligen lagt allt krut på CHL i år med tanke på hur det har sett ut i seriespelet och det kanske är rätt val med tanke på att en klubb av den här kalibern inte kommer få chansen på ett bra tag. Men nu undrar jag verkligen om det håller, även fast man slagit ut bra lag på vägen till finalen så har Frölunda ett betydligt starkare trupp och man har dessutom flera spelare som har flertalet CHL-finaler på sitt meritkonto.

Det som talar lite för Mountfield är det faktum att man spelar den här finalen på hemmais. Arenan kommer troligtvis koka och tjeckerna lär vara galna för att få sitt lag att kräma ur allt. Nu är frågan om den här situationen gynnar Mountfield eller inte, det här är inte som en match i serielunken i tjeckiska ligan. En intressant sak att lägga märke till är att Frölunda legat under efter den första matchen i alla slutspelsomgångar. Ändå har man tagit sig vidare och två av dessa matcher har man gjort det på bortaplan. Jag tror Mountfield kan ge Frölunda en match, absolut. Men när väl slutsignalen ljuder eller när sista målet görs så tror jag Frölunda står där som segrare. Frölunda att vinna CHL-finalen spelas till 1.65.

Speltips.se ger tipset:

Frölunda ML hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 3/2 kl 15.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.