Erik Norin|3 mars, 2023, 10:04

Jag väljer att spela på att bortalaget gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Sevilla har gjort mål i tio av elva bortamatcher.

  • Atletico Madrid har släppt in mål i åtta av elva hemmamatcher.

  • Lag som Girona, Celta Vigo och Espanyol som ligger runt Sevilla i tabellen har gjort mål på Metropolitano den här säsongen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Sevilla Ö 0,5 mål hos Coolbet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Släpper in fler mål på hemmaplan

Atletico Madrid går givetvis in i den här matchen som favoriter, men jag tycker att man kanske är väl stora. Man kommer från ett tufft bortaderby mot Real Madrid och även om man fått vila så möter trots allt ett lag som sett till spelarmaterialet borde ligga högre än vad man gör i tabellen. Man har också haft svårare än vanligt att ta med sig mycket poäng från hemmamatcher på Metropolitano. Den här säsongen är man ett av ligans bästa bortalag och har faktiskt tagit fler poäng på resande fot än på hemmaplan.

Man har också släppt in fler mål på hemmaplan än bortaplan och snittar nästan ett insläppt mål per match på hemmaplan den här säsongen. Lag som Celta Vigo, Vallecano, Girona och Getafe har gjort mål på Metropolitano den här säsongen. Lag som bortsett från Vallecano ligger kring Sevilla i tabellen och det här tror jag definitivt gör att Sevilla tror på det. Hemmaförluster mot Villareal, Barcelona och Real Madrid utöver det ger det facit man har på hemmaplan och man har summa summarum släppt in mål i åtta av elva hemmamatcher den här säsongen.

Offensiven är inte problemet

Sevillas offensiv sprudlar kanske inte, men det är inte det som är problemet den här säsongen utan det är förmågan att vinna matcher. Defensiven läcker lite för mycket och samtidigt har man förtvivlat svårt att ta just trepoängare, vilket gör att man sackar efter i tabellen. Man snittar den här säsongen trots allt mer än ett mål per match och det är åtta andra lag i ligan som gjort lika många mål, eller färre mål än Sevilla.

Sevilla har också faktiskt gjort mål i tio av sina elva bortamatcher den här säsongen och det är bara mot suveräna Barcelona som man fått lämna lottlösa. Jag tror därför att man kanske har lite bättre offensivt självförtroende än vad spelbolagen tror och vad tabellen visar. Ett mål här kan betyda mycket också då det mycket väl kan vara vägen till minst en poäng för Sevilla, som har fått välbehövlig vila efter att ha varit ute i Europa.

fotboll, la liga
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Atletico Madrid - Sevilla
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.