Marcus Råsberg|2 mars, 2024, 23:08

Jag väljer att spela på Över 6,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Fyra av de fem senaste matcherna mellan lagen har gått över linan

  • Det har totalt blivit 38 mål dessa fem matcher

  • Edmonton gör sjunde flest mål i hela ligan

  • Fyra raka matcher i Edmonton har gått över linan mellan lagen

Offensivt skickliga

Natten till måndag spelar Edmonton Oilers hemmamatch mot Pittsburgh Penguins. Edmonton är klara favoriter inför mötet och jag ser inget spelvärde i valet av sida då jag tror att Oddssättarna är rätt ute och att Oilers kommer vinna. Edmonton ligge inför matchen på en tredjeplats i Pacific Division samtidigt som Pittsburgh ligger nästsist i Metropolitan Division där endast Columbus Blue Jackets är sämre. Inför den här matchen riktar jag mitt fokus på målspelet.

Edmonton har en av ligans absolut bästa offensiv och de bör kunna hitta nätet flertalet gånger mot Pittsburgh. Oilers gör en hel del mål framåt och de ligger, just nu, på sjundeplats i antal gjorda mål framåt bland alla 32 lag i NHL. Pittsburgh kommer få det tufft att hålla igen bakåt samtidigt som de har spelare som Sidney Crosby, Jake Guentzel och Erik Karlsson som kan producera framåt vilket ska kunna bidra till en målrik tillställning.

Brukar bli mycket mål

När Edmonton och Pittsburgh möts brukar det bli mycket mål. Faktum är att fyra av de fem senaste matcherna har innehållit minst sju mål. PÅ dessa fem matcher har det totalt blivit 38 mål vilket innebär ett snitt på 7,6 mål per match. Den historiken talar för att det kommer kunna bli mycket mål även natten till måndagnmär lagen möts.

Inte nog med att det blivit mycket mål senaste matcherna lagen mötts. Det har dessutom blivit över sju mål i fyra raka matcher som lagen mötts i just Edmonton. På dessa fyra matcher har det totalt blivit 34 mål vilket innebär hela 8,5 mål per match i snitt. Inför detta mötet råder inget tvivel om att att målspelet är klart mest intressant och när det är spelare som Connor McDavid, Leon Draisaitl och Sidney Crosby på isen så kommer det kunna bli en hel del mål åt båda håll. Jag väljer med detta att placer över 6,5 mål hos Comeon inför matchen.

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 03:00
Edmonton - Pittsburgh
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.