Joakim Östman|2 mars, 2024, 23:13

Jag väljer att spela på överspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i Inters fyra senaste Serie A matcher.

  • Inters hemmamatcher i Serie A resulterar i snitt 3,07 mål per match.

  • Inter har stått för 16 mål på deras fyra senaste Serie A matcher.

  • Genoa har gjort mål i 73% av deras Serie A matcher.

  • Genoa är ett av få lag som tagit poäng mot Inter under säsongen.

Hängmatchen avklarad

Inter fortsätter vara så gott som oslagbara i såväl ligaspelet som europaspelet och segerstreaken är nu uppe i elva-raka segrar. Det efter att Inter i veckans hängmatch gjort processen kort med Atlanta hemma på San Siro, där det aldrig blev något snack efter klara resultatet 4-0.

Med det sagt fortsätter Inter deras väldigt imponerande säsong och med vad som är en avgjord Scudetto-kamp, kan även Nerazzurri verkligen utmana i Champions League på nytt. Med Inters hängmatch i ligaspelet avklarad har vi även en tabell där lagen har spelat lika många matcher och inför kommande omgång har Nerazzurri ett försprång på tolv-poäng.

Genoa har som nykomlingar kommit upp och övertygad i italiens finrum och från start på säsongen har de visat att de inte kommer vara inblandade i någon bottenstrid. Genoa hittas på 12-plats i tabellen och Alberto Gilardinos mannar hittas på säker mark inför avslutningen på säsongen.

Som ofta är fallet med nykomlingar som går starkt har Genoa hemma på Marassi varit väldigt svårslagna och på hemmaplan har de endast förlorat tre matcher. Genoas form har även varit stark på sistone där de på det sex senaste mötena har en resultatrad på 3-2-1 och med sagt är det harmoni i Genua-klubben.

Rotation – inte trolig

Inför måndagens match Inter – Genoa har vi ett möte som på förhand det känns bara kan sluta på ett sätt. Efter säsongen Inter haft samt formen de visar upp är Nerazzurri stora-favoriter och här talar egentligen allt för hemmasegern. Att Simone Inzaghi skulle rotera startelvan allt för mycket är heller inte troligt då vi har 9-dagar till CL-returen, är det såldes någon match Inter ska rotera i är det till helgen mot Bologna.

För Genoa väntar i sin tur säsongens tuffaste uppgift i Inter på bortaplan men Alberto Gilardinos mannar kan fylla sig med lite mod att det har varit svårslagna i matcherna mot topplagen. Genoa har varit en mardröm för topplagen under säsongen och hittills har de tillexempel redan tagit poäng mot lag som Inter, Juventus, Roma, Napoli och Lazio.

I slutändan ska det likväl mycket till för att Inter inte ska ta tre poäng men Genoa är ett lag som oftast bjuder på motstånd. Spel på Inter-segern saknar även spelvärde och här blir därför målmarknaden av främsta intresse.

Inter har öst in mål framåt på sistone och med 16-mål på deras fyra senaste matcherna är överspelet det självklara valet. Genoa är också ett lag som sällan lämnar planen mållösa, vilket mål i 73% av deras Serie A matcher belyser. Givet förutsättningarna klickas därför över 2,5 mål i matchen till ett odds på 1.75!

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Inter - Genoa
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.