Axel Olsson|3 mars, 2024, 09:53

Jag väljer att spela på Västerås leder i halvtid och vinner det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Västerås måste vinna om de ska ha en chans på förstaplatsen och slutspelet.

  • Målskillnaden kan bli avgörande. Västerås behöver trycka på från start.

  • Sundsvall är redan ute. Efter två förluster har de inget att spela för.

Fortfarande chans på slutspelet

Även om det ser tufft ut, har Västerås fortfarande en liten chans att knipa förstaplatsen. Om de lyckas besegra GIF Sundsvall med klara siffror, samtidigt som Hammarby vinner precis mot Mjällby, kan de knipa gruppsegern. Västerås lever på hoppet och motivationen bör därför vara hög inför den sista gruppspelsmatchen. Eftersom målskillnaden kan bli avgörande är det viktigt för hemmalaget att få sig en bra start i den här matchen.

Vi tror på ett framåtlutat Västerås redan i den första halvleken och hemmalaget har visat sig vara klart bättre än Sundsvall i det här cupspelet. Den allsvenska nykomlingen imponerade i premiären när de vann med 1-2 mot favoriten Hammarby. Det gick desto tyngre borta mot Mjällby, men där var det framförallt ett rött kort i första halvlek som avgjorde matchen. Att spela med tio man under en hel halvlek blev alldeles för krävande och Mjällby fick därmed en enklare väg till segern. Västerås har en bra segerchans under måndagen!

Tydlig gruppjumbo

På förhand var det ganska tydligt att Sundsvall inte skulle ha någon chans i den här gruppen. Superettan-laget ställdes mot tre allsvenska lag, sedan blir det inte enklare när det vankas tre bortamatcher. Det går att diskutera varför Sundsvall valde att flytta sin hemmamatch till Tele2 Arena av alla ställen, men så blev det. Klubben fick sig en pangstart i premiären, efter en halvtimme ledde Sundsvall med 0-2 borta mot Mjällby.

Det blev dock en kortvarig glädje då Mjällby hade kvitterat till 2-2 innan halvtid. Mjällby vann till slut med 3-2 och det var rättvist sett till hur matchen såg ut. Efter förlusten åkte Sundsvall till den omdiskuterade matchen på Tele2 Arena och där blev det en väntad förlust, även fast giffarna skapade flera lägen i första halvlek. Gästerna har släppt in sex mål på två matcher och nu har dem ingenting att spela för längre. Västerås är på en högre nivå och har mer motivation inför söndagen – Vårt val av sida blir självklart.

fotboll, Svenska Cupen
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:30
Västerås - Sundsvall
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.