Kevin Andersson|3 april, 2024, 09:00

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Kings behöver den här vinsten för att fortsätta hålla Blues bakom sig för den sista wild-card platsen.

  • Kings försvar och målvaktsspel har hållit högsta klass den här säsongen och rankas på en fjärde plats.

  • Med Kings fantastiska försvar ser jag det svårt för Seattles mediokra offensiv att göra livet alldeles för surt för LA.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Behöver vinna

Los Angeles var en knapp underdog i sin föregående match och de förlorade med 4-3 mot Winnipeg Jets. Vladislav Gavrikov hade två assist. Anze Kopitar, Kevin Fiala och Viktor Arvidsson gjorde var sitt mål. Cam Talbot släppte in fyra mål på 32 skott han ställdes emot.

Los Angeles har varit hyfsade i offensiven den senaste tiden. Kings har gjort tre eller fler mål i sex av de senaste nio matcherna. De rankas på 17:e plats i mål per match och nia i skott per match. Anze Kopitar, Kevin Fiala och Adrian Kempe leder var och en laget med 66 poäng.

Försvaret och målvaktsspelet har varit mycket bra för LA den här säsongen. De rankas på fjärde plats i insläppta mål per match och fyra i skott emot per match. Cam Talbot har ett facit på 23-18-6 med en GAA på 2.48 och en räddningsprocent på .915. David Rittich har ett facit på 11-6-3 med en GAA på 2.26 och en räddningsprocent på .918.

Los Angeles är fyra i Pacific Division och innehar en Wild Card-plats i Western Conference. Med mindre än 10 matcher kvar måste Kings spela bra för att hålla undan för Blues, som bara är tre poäng efter LA för den sista wild card-platsen.

Slutspelet är kört

Seattle var favoriter i sin senaste match och de besegrade San Jose Sharks med 4-2. Oliver Björkstrand gjorde ett mål och hade en assist. Jaden Schwartz och Eeli Tolvanen hade båda två assist vardera. Philipp Grubauer stoppade 24 av 26 skott han ställdes inför.

Offensiven har varit dålig för Seattle den här säsongen. Kraken har gjort två eller färre mål i sju av sina senaste 10 matcher. Seattle rankas 29:a i mål per match och 23:a i skott per match. Jared McCann leder laget med 59 poäng och 28 mål.

Försvaret har varit medelmåttigt och målvaktsspelet har varit bra för Seattle den här säsongen. De rankas på en åttonde plats i insläppta mål per match och tia i skott emot per match. Joey Daccord har ett facit på 18-16-11 med en GAA på 2.42 och en räddningsprocent på .918. Philipp Grubauer har gått 12-13-2 med en GAA på 2.89 och en räddningsprocent på .898. Vince Dunn har 46 poäng.

Seattle kommer inte att kunna nå slutspelet den här säsongen.

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 03:30
LA Kings - Seattle Kraken
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.