Axel Olsson|3 april, 2024, 10:19

Jag väljer att spela på Liverpool -5,5 hörnor handikapp i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Sheffield släppte till hela 15 (!) hörnor i senaste ligamatchen mot Fulham.

  • Senast dessa två lagen möttes skapade Liverpool tio fler hörnor än Sheffield.

  • Sheffield har ofta mindre än 30% bollinnehav i deras matcher. Liverpool kommer att skapa ett rejält tryck.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Dominerar matchbilden

I helgen blev Liverpool den stora vinnaren när konkurrenterna Arsenal och Manchester City kryssade. Med en knapp seger mot Brighton där Salah blev matchhjälte ännu en gång, lyckades Liverpool kliva upp i serieledning. De har nu två respektive tre poäng ned till Arsenal och Manchester City, men det här kommer att bli en kamp in i det sista. De har verkligen inte råd att tappa poäng mot ett bottengäng som Sheffield, därför förväntar vi oss en fortsatt stark elva under onsdagen, trots det tajta spelschemat.

Möjligt att Tsmikas och Konate kliver in i backlinjen, samt Elliott i en av mittfältsrollerna. Undertecknad tror dock att fronttrion blir densamma, även fast det finns möjlighet att Gakpo kliver in från start. I vilket fall som kommer Liverpool skapa ett enormt tryck mot Sheffield United. Det kommer att vara spel mot ett mål under stora delar av matchen på Anfield. Klasskillnaden är så pass extrem och därför lockar det här hörnspelet som vi hittat. Liverpool skapade hela tio fler hörnor än Sheffield i deras senaste inbördes möte. Med ett offensivt tryck och spelare som Diaz och Salah på kanterna, kommer det att skapas mycket situationer nära kortlinjen. Om Liverpool skapar sex fler hörnor än Sheffield, rättas vårt spel grönt.

Lågt försvar

Sheffield United gör ett sista desperat försök till att hålla sig kvar i högstaligan. Nedflyttningen var på tapeten redan efter de inledande omgångarna och Sheffield har verkligen varit cementerade längst ner i tabellen. Truppen har helt enkelt inte räckt till på den här nivån, men nu har de ingenting att förlora längre. De är uträknade med nio omgångar kvar att spela. Det finns fortfarande en liten chans och vi har fått se ett mer desperat Sheffield i de närmaste omgångarna.

Trots att de varit väldigt tillbakatryckta har de ändå fyllt på med fler spelare i offensiven när tillfället har givits. De lyckades göra tre mål mot Fulham och fick med sig en poäng därifrån. Det måste dock knipa trepoängare för att den mirakulösa vändningen ska bli möjlig. Gästerna kommer att hamna väldigt långt ned i försvarspositionerna på Anfield, vilket bäddar för vårt hörnspel. De har haft mindre än 30% bollinnehav i deras senaste omgångar, där både Fulham och Bournemouth har dominerat matchbilden. Fulham och Bournemouth skapade hela 15 respektive 10 hörnor mot Sheffield. De släpper till flest hörnor i hela ligan och det är inte så konstigt med tanke på deras låga försvarsspel.

fotboll, Premier League
|
units: 4/5 - spelstopp: 20:30
Liverpool - Sheffield United
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.