Axel Olsson|3 maj, 2024, 10:20

Jag väljer att spela på Arsenal leder i halvtid i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Arsenal är betydligt mer motiverade inför lördagen. Guldstriden lever.

  • Arsenal har lett i halvlek i deras tre senaste ligamatcher. Mot Tottenham, Chelsea och Wolves.

  • Bournemouth var chanslösa senast dessa två lagen möttes, dock är gästerna klart bättre nu.

  • Arsenal har gjort hela tio mål på tre matcher.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Tydlig klasskillnad

Guldstriden lever, även om den har blivit allt mindre dramatisk under de närmaste veckorna. Liverpool föll ihopa fullständigt, samtidigt som Arsenal gav Man City allt i egna händer. Men det är långt ifrån över, om Arsenal står inför en stark avslutning och Man City tappar poäng, kan det bli en ruskigt spännande avslutning. Med det sagt har Arsenal inte råd med att tappa poäng i den 36:e omgången mot Bournemouth.

Efter CL-uttåget har de studsat tillbaka med tre raka segrar i ligan, mot ganska tufft motstånd dessutom. Offensiven har fortsatt att leverera på en riktigt hög nivå, med tio mål på tre matcher. Arsenal har haft ledningen i halvtid i deras tre senaste matcher mot Tottenham, Chelsea och Wolverhampton. De förnedrade Chelsea hemma på Emirates Stadium och där bör de även kunna skapa ett rejält tryck på detta Bournemouth. Arsenal har dessutom en helt skadefri trupp att använda sig av, vilket är en rejäl styrka inför den här avslutningen. Klasskillnaden blir tydlig under lördagens match!

Räcker inte till här

Senast dessa två lagen möttes hade Bournemouth rejäla bekymmer. Det blev en tydlig utklassning som slutade i en 0-4 förlust. Iraolas mannar har dock spelat upp sig rejält under säsongens gång och är på en mycket bättre plats just nu. Bournemouth har visat sig vara ett stabilt mittenlag, men trots detta kommer det ändå bli tufft borta mot Arsenal. Vi har sett vilka motstånd som hemmalaget har besegrat under de närmaste omgångarna, med det sagt tror vi inte att gästernas form räcker till i ett sådant här möte.

Bournemouth har presterat på en bra nivå och letat sig upp på en tiondeplats i tabellen. Inför de tre sista omgångarna är ambitionen att försöka knipa ett placeringar till, motivationsfaktorn är dock inte lika hög som hemmalagets. Dessutom har gästerna betydligt mer bekymmer på skadefronten, där flera spelare hittas. Semenyo, Sinisterra, Tavernier, Fredericks, Kerkez är några av spelarna som saknas, samtidigt som ett par spelare har varit sjuka under den senaste veckan. Gästerna är bra, dock blir lördagens uppgift alldeles för svår att lösa.

fotboll, premier league
|
units: 3/5 - spelstopp: 13:30
Arsenal - Bournemouth
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.