Axel Olsson|3 maj, 2024, 10:19

Jag väljer att spela på Newcastle vinner i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Newcastle kommer senast ifrån en klar 5-1 seger mot Sheffield.

  • Isak är i storform. Nio mål på åtta ligamatcher.

  • Barnes och Wilson är tillbaka i matchform. Almiron förväntas göra comeback under lördagen. Positivt för Newcastles offensiv.

  • Burnley har sett bättre ut på senaste, men räcker inte till om Newcastle kommer upp i nivå.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spännande bottenstrid

Ett tag var Burnley uträknade i bottenstriden men de har tagit sig tillbaka och är fortsatt involverade i kampen om säkrat kontrakt. En förbättrad form och konkurrenter som har åkt på poängavdrag, är två anledningar till varför det fortfarande lever. Burnley har ynka två poäng upp till 17:e placerade Nottingham Forest, ett lag som väntar i den sista omgången.

De stod för ännu en stark prestation i senaste omgången mot Manchester United, där motståndarna underpresterade. Det var en chansfylld match som slutade 1-1, Burnley kvitterade på straff i den 87:e minuten. Men när ett formstarkt Newcastle väntar, har Burnley det som krävs för att ta poäng då? De har haft ett tacksammare schema på senaste, även om vissa resultat har varit starka. Gästerna har tillräckligt med kvalitet för att såra detta gänget om de kommer upp till den förväntade nivån.

Europa-spel i sikte

Newcastle har också viktiga poäng att spela om. De har fortfarande en chans på Europa-spel nästa säsong, då tabellsexan Manchester United endast befinner sig en poäng framför. Newcastle har hittat tillbaka till formen igen och sett klart bättre ut på senaste. De har fortsatt rejäla skadebekymmer i truppen, särskilt i försvaret, men det hindrade inte dem från att leverera på en riktig hög nivå i senaste omgången. Newcastle visade deras höjd återigen och de har sett klart bättre ut de närmaste månaderna, jämfört med december och januari.

Alexander Isak är i storform och stod för ytterligare två mål i 5-1 segern mot Sheffield United. Callum Wilson är tillbaka igen och han stod för ett piggt inhopp som kröntes med ett mål. Schär fick kliva av med skada i den matchen och det ser ut som att gästerna får klara sig utan honom. Burn och Krafth förväntas bilda mittbackspar, med Hall och Livramento som ytterbackar. Det var dessa fyra som spelade andra halvlek i matchen mot Sheffield och även fast skadorna är många, är det fortfarande en okej försvarslinje. Undertecknad tror dock att det är den offensiva briljansen som avgör mot Burnley, där Isak och Gordon är i storform. Lägg även till att Barnes är tillbaka i matchform och att Almiron förväntas göra comeback under lördagen. Gästerna är vassare!

fotboll, premier league
|
units: 2/5 - spelstopp: 16:00
Burnley - Newcastle
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.