Daniel Jacobsson|3 maj, 2024, 10:15

Jag väljer att spela på målen i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Girona slog Barcelona med 4-2 när lagen möttes tidigare under säsongen.

  • Fyra av Barcelonas fem senaste matcher har innehållit fem mål eller fler.

  • Girona har en supersäsong bakom sig och kan toppa det här.

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Supersäsong

Snacket kring Girona har lagt sig lite men är väldigt relevant att ta upp inför lördagens toppmatch mot Barcelona. Kataloniens två giganter gör upp om andraplatsen i ligaspelet. Här hemma – på Estadi Montilivi – har Girona bara förlorat en ligamatch den här säsongen. På tal om förluster är en av Barcelonas fyra förluster den här säsongen mot just Girona. Dagens hemmalag får mitt förtroende även under slutomgångarna på det sättet att jag är övertygad om att man gör mål på Barcelona även under helgens match. Jag hoppas att dessa två lagen bjuder på en lika underhållande och offensiv matchbild som under det första mötet.

Girona har en mycket stark offensiv med målskytten Dovbyk i täten och Savio där bakom. Efter att ha hamnat i skuggan igen efter en väldigt stark inledning på säsongen är det dags att lyfta laget i takt med att den rejäla motivationen dyker upp inför Barcelona-mötet. Här kommer man inte vika ner sig och efter att ha kört över Barcelona tidigare under säsongen är det nog en liknande matchbild som Girona vill sätta på tavlan här.

Press på Barca

All press på Barcelona inför bortamötet mot Girona under lördagskvällen. Hemmalaget har överraskat alla under säsongen och är fortfarande inget storlag med en jäkla massa press på sig. Det har dock Barcelona och skulle man inte lyckas ta andraplatsen i LaLiga efter Real Madrid den här säsongen blir det både spekulationer och kritik mot den här klubben. För upp till ligatiteln och förstaplatsen är det alldeles för långt i dagsläget, den har jag räknat bort för längesedan. I veckan stod det dock klart att Xavi förlänger sin visit hos Barcelona efter att tidigare under säsongen meddelat sitt avsked. Där har mycket ändrats.

Här kommer man bjudas på en öppen matchbild och det är för Lewandowski, Raphinha, Yamal och övriga i den blåröda offensiven att utnyttja detta. Det är en match som man måste ha en bättre offensiv än motståndaren, den saken är säker då allt tyder på en lika öppen matchbild som senast lagen möttes. Det är en tuff bortamatch som väntar, den saken är säker, och det är väldigt mycket motivation som talar för Girona i det här mötet. Barcelona lär inte hålla undan och vill såklart visa lillebror Katalonien att man är störst, bäst och vackrast.

fotboll, laliga
|
units: 4/5 - spelstopp: 18:30
Girona - Barcelona
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.