Daniel Jacobsson|3 maj, 2024, 11:06

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Kalmar har börjat göra mål.

  • Offensiven med Skrabb och Trenskow är att räkna med när det lossnar.

  • Halmstad har lägst xG i hela Allsvenskan. En tight defensiv i Kalmar så är mycket vunnet här.

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Tidsfråga

Vi har fått ta del av en väldigt svag inledning av Kalmar den här säsongen. Jag håller det som en tidsfråga innan man får utdelning för det slit man lägger ner. Under den här omgången väntar Halmstad, ett lag som fått med sig otroligt mycket på väldigt lite såhär långt. Hemmaplanen spelar stor roll i det här mötet och det är också här hemma som man skall ta säsongens andra trepoängare. Segern kom mot Elfsborg på bortaplan och jag tycker att man ökat ett och annat efter den vinsten trots att man har två raka förluster här och nu. Kalmar har en spets med Islamovic, Skrabb och framförallt nyförvärvet Trenskow. Där kommer man få utdelning och senaste tre matcherna har man gjort sex mål framåt, alltså två mål per match. Så den delen har åtminstone börjat fungera, nu skall man bara hålla tätt bakåt.

Jag blir inte förvånad om Kalmar stänger igen bakåt här. Motståndet har fått med sig väldigt mycket poäng från egentligen ingenting. De första segrarna är värre än de senaste, men jag tycker fortsatt att man får med sig alldeles för mycket. Kalmar har en bättre spets när det sitter och därför är det läge att ta ställning här hemma på Guldfågeln Arena. Sätter man defensiven och den offensiva trion fortsätter att leverera likt senaste tre matcherna så vinner man.

Överpresterar

Halmstad ligger tvåa i Allsvenskan efter sex omgångar. Helt otroligt om man blickar mot underliggande statistik och hur det faktiskt sett ut under dessa omgångar. Framförallt i vinstmatcherna där man inte ens är bättre än motståndarna. Det är bland annat skottstatistik som lyder 3-17 mot Göteborg och 2-27 mot Västerås – båda dessa matcherna vann man med uddamålet. Sedan dess har det sett lite annorlunda ut, men att Halmstad skall vara en rättvis tvåa i tabellen håller jag inte med om. Det här är laget som har sämst xG (Expected Goals) i hela Allsvenskan.

Det spelsätt som man visar upp passar perfekt inför mitt ställningstagande den här lördagen. Halmstad kommer inte hota offensivt överdrivet mycket, trots att Naeem Mohammed är tillbaka i spel och verkar öka sin målskörd nu. Kommer Kalmar ut som ett starkt defensivt lag här, eller bara lite starkare än tidigare så är man väldigt nära en andra seger för säsongen. Henrik Jensen måste ha lärt sig någonting av deras prestationer hittills och även av hur Halmstad matchat i sina matcher.

fotboll, allsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 15:00
Kalmar - Halmstad
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.