Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet satt senast dessa två lagen möttes på Merv Stadium.

  • Merw FK har fyra raka förluster i bagaget.

  • Nebitci tog hela 16 poäng mer än Merw FK förra säsongen.

  • Nebitci har haft några oturliga uddamåls förluster den här säsongen.

  • Merw FK tog endast elva poäng på 28 ligamatcher förra säsongen.

Fyra raka förluster

Under måndagen hittar vi ett spännande bottenmöte i Turkmenistans första liga. Det är Merw FK som tar emot Nebitci hemma på Merv Stadium. Som vi nämnde tidigare så är det två lag från bottenregionen som drabbas samman under måndagen. Vi är fortfarande inne i ett tidigt skede av säsongen men båda dessa lagen hade nog önskat sig en betydligt bättre start.

Hemmalaget Merw FK hittas längst ner av de åtta klubbarna som befinner sig i landets högstaliga. Efter fem spelade omgångar innehar Merw FK endast tre poäng. Deras ligafacit lyder en vinst och hela fyra förluster såhär långt in på säsongen. Hemmalaget tog en stark seger i premiären mot Energetik men prestationerna har gått utför sedan dess. Nu väntar ett tufft möte mot bottenkonkurrenten Nebitci, vi anser att gästerna besitter en bättre spelartrupp för tillfället.

Inte haft turen på deras sida

Det är alltså gästerna Nebitci som kommer på besök till Merv Stadium under måndagseftermiddagen. Likt hemmalaget befinner sig även Nebitci i den stundade bottenregionen. Efter fem spelade omgångar hittas även bortalaget på tre inspelade poäng. Men deras facit ger inte laget någon rättvisa, det ska tilläggas att Nebitci varit värda fler poäng än vad de har tagit. Det har varit ett par jämna matcher där turen inte varit på deras sida.

Undertecknad anser att gästerna Nebitci är ett betydligt vassare lag än hemmalaget Merw FK. Förra säsongen stod Nebitci på hela 16 poäng mer än Merw när säsongen nått sitt slutskede. Bortalaget kommer senast ifrån en 5-2 förlust mot Asgabat FK, noterbart är att Nebitci fick ett rött kort redan i den 22:e matchminuten. När dessa två lagen möttes på Merv Stadium förra säsongen så skrev slutresultatet till 1-1. Vi tror att gästerna kniper minst en poäng i detta mötet!

Speltips.se ger tipset:

X2 hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 3/5 kl 11.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.