Marcus Råsberg|3 maj, 2024, 09:57

Jag väljer att spela på Vegas ML i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Vegas har vunnit 31 av 46 hemmamatcher i slutspelssammanhang

  • Vegas vann två av tre slutspelsmatcher på hemmaplan mot Dallas förra året

  • Varje match har varit jämn och mycket talar för att det går till sju matcher

  • Det är sällan ett lag vinner fyra raka i slutspel efter att ha varit i underläge

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Upp till bevis

Natten till lördag står Vegas Golden Knights inför en måstematch mot Dallas Stars. Vega stog ledningen i matchserien mot Dallas med 2-0 efter att de vunnit två raka matcher i American Airlines Center. Det såg ut som att Vegas hade kopplat tydligt grepp och var på väg att ta sig till andra rundan. Sedan dess har Dallas vunnit tre raka matcher. Första vann de två raka i T-Mobile Arena och följde upp det med en vinst på hemmais i onsdags natt. Nu måste Vegas vinna för att hålla sig kvar och ta matchserien till en sjunde och direkt avgörande match.

Vegas stärkte sitt lag ordentligt under trade deadline. De tog in Noah Hannifin, Thomas Hertl och Anthony Mantha och visade tydligt att de går för att vinna ”back to back”. Mark Stone har också kommit tillbaka till laget lagom till slutspelet och de har slutspelsrutin trots sin korta historia i ligan. Nu är det upp till bevis för Vegas, som ska ha det som krävs för att gå långt i slutspel, att vinna nattens och ta det till en sjunde match. I slutändan tror jag Dallas tar hem det men inatt vinner Vegas!

Starka på hemmaplan i slutspel

Vegas Golden Knights har en fin historik i slutspelssammanhang. Sedan de kom till ligan 2017 har de varit i final två gånger (2018 och 2023) och vunnit en gång. De har framförallt varit starka på hemmaplan där deras motståndare haft svårt att vinna matcher. I T-Mobile arena har Vegas vunnit 31 av totalt 46 spelade matcher i slutspelssammanhang och det är en historik som talar till lagets fördel inför nattens match. Vegas vann även två av tre hemmamatcher mot Dallas i conferensfnialen förra året. Att Vegas dessutom förlorat två raka hemmamatcher det här slutspelet mot Dallas bör motivera laget ytterligare.

Det var många som trodde att denna matchserien skulle gå till sju matcher inför slutspelet. Matcherna har varit oerhört jämna och små marginaler har avgjort varje möte. Rent spelmässigt ska den här matchserien gå till sju matcher. Nu har Dallas vunnit tre raka matcher och det är sällan ett lag vinner fyra raka matcher i en såhär jämn matchserie när man dessutom haft ett underläge med 2-0 i matcher. Vi kommer få en ”Game 7”!

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 04:00
Vegas - Dallas
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.