Axel Olsson|3 juni, 2023, 09:40

Jag väljer att spela på Barcelona vinner och insatsen tillbaka vid oavgjort i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Fanbärarna Busquets och Jordi Alba gör deras sista match för klubben. De vill givetvis avsluta på bästa sätt.

  • Celta Vigo kämpar för överlevnad, men formen är verkligen inte där.

  • Barcelona var tillbaka med en 3-0 seger senast. Klasskillnaden är extremt tydlig.

  • Celta har en oavgjord och fem förluster i deras sex senaste.

Små marginaler som avgör

Vi kliver in i den sista omgången av spanska La Liga. Anrika Celta Vigo kämpar för sin överlevnad och det är flera lag som är inblandade i den ångestladdade bottenstriden. Det mesta handlar om hur konkurrenten Real Valladolid står sig mot Getafe, så länge Valladolid inte vinner behöver Celta Vigo inte ta poäng mot Barcelona. Men det kan samtidigt vända snabbt, ifall Valladolid går mot en seger är det Celta Vigo som blir pressade att ta poäng mot mästarna.

Trots att de kämpar för sin överlevnad har vi svårt att ta deras parti inför den här matchen. Formen är verkligen inte där och det har inte alls sett bra ut under den närmaste tiden – de har en oavgjord och fem förluster i deras sex senaste ligamatcher. De har spelat elva raka säsonger i La Liga och det kommer var små marginaler som avgör ifall det blir en tolfte. Prestationerna har inte räckt till på sistone och vi tror inte att en stark arbetsinsats kommer räcka till en seger mot ett skickligt lag som Barca.

Vill avsluta på bästa sätt

Det dröjde fyra år men nu har Barcelona äntligen fått fira ligaguldet igen. Efter segern mot Espanyol blev titeln klar och Xavis gäng har gjort en strålande ligasäsong. Titelfirandet satte sina spår på nästkommande matcher där det blev förluster mot både Real Sociedad och Real Valladolid. Men när firandet hade lugnat sig lite kunde Barcelona börja prestera som vanligt igen – de stod för en stark insats mot Mallorca och vann bekvämt med 3-0. Det var framförallt en viktig match för talangen Ansu Fati som fick hitta nätet två gånger om.

Celta Vigo har absolut mer att spela för då Barca redan säkrat guldet, men gästerna kommer inte lägga sig platta på grund av ett par anledningar. För det första är klasskillnaden så markant att Barcelona borde dominera det här mötet trots att de inte går på exakt 100%. Samtidigt är det fanbärarna Sergio Busquets och Jordi Albas sista match för klubben och de kommer verkligen vilja avsluta med en seger. Truppen kommer säkerligen kräma ut det sista för att ge den betydelsefulla duon ett fint avslut. Med det sagt förväntas vi oss en stark elva i säsongens sista match och väljer att syna ett lockande odds för det här DNB-spelet!

fotboll, La Liga
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Celta Vigo - Barcelona
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.