Axel Olsson|3 juni, 2023, 09:41

Jag väljer att spela på 1X i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Halmstad är starka på Örjans Vall. De har besegrat Häcken, AIK och Djurgården där.

  • Hammarby är inne i ett tuff period. En seger i deras sju senaste ligamatcher.

  • Bajen stod för en svag insats i senaste 0-2 förlusten mot Värnamo.

  • Halmstad kommer med ett bättre självförtroende efter två raka segrar mot Mjällby och BP.

Starka på Örjans

Stockholmsklubbarna Djurgården och AIK har fått känna på den tuffa bortamatchen som Örjans Vall bjuder på. Halmstad visade direkt i upptakten att det är här de kommer att ta majoriteten av deras poäng. Efter en lyckad hemmapremiär mot AIK har HBK fortsatt på samma spår och mäktat med segrar mot både Djurgården och BK Häcken. Försvaret har sett riktigt starkt ut hemma på Örjans där Halmstad endast släppt in fyra mål efter fem matcher. De var även nära att knipa en poäng mot MFF som avgjorde i matchens sista sekund.

I det stora hela har det varit en väldigt stark start från nykomlingen, samtidigt verkar även spelet på bortaplan bli allt bättre. Inför söndagens batalj kommer HBK med två raka bortasegrar mot Mjällby och Brommapojkarna. Anfallaren Viktor Granath fortsätter att leverera poäng och han har redan bevisat sig vara en riktigt stark värvning. Med hemmalagets ramstarka kollektiv tror vi att ytterligare ett Stockholmslag kan få bekymmer i söndagens batalj, särskilt med tanke på vilket skick dem är i. Halmstad är fulla av självförtroende efter två raka segrar och de kommer inte att vika sig i den här hemmamatchen. Mycket är till deras fördel och vi tycker att dubbelchansen lockar.

Hammarby har det kämpigt

Hammarby har det väldigt tufft just nu. Deras ursvaga period har dock hamnat lite i skymundan av den andra stockholmsklubben som gått ännu sämre. Ifall inte AIK hade varit där dem är, då hade det pratats ännu mer om en så kallad kris i detta Bajen. Sportchefen lämnar efter sommaren och det ryktas frekvent om Cifuentes framtid i klubben. Det är alltså en klubb som är inne i en osäker tid både på och utanför planen. Med en seger i deras sju senaste ligamatcher har dem trillat ned på en elfteplats i tabellen.

De stod för en riktigt svag insats i förra helgens ligamatch. Bajen mötte Värnamo på Tele2 Arena och det slutade med en 0-2 seger för gästerna. Hemmafansen visade sitt missnöje genom att bua ut sitt egna lag efter slutsignalen. Dessa prestationerna har inte varit tillräckliga från en klubb av deras kaliber och det finns tydliga brister i spelet. Nyförvärven har inte träffat rätt och enligt undertecknad saknar Cifuentes en del spelartyper för att spela den fotbollen som han vill. Derbysegern mot Djurgården gav lite andrum trots att det inte var en övertygande seger där heller, men krisen verkar växa sig allt större. Det är alltså ett pressat Hammarby som ställs mot ett HBK som har allt att vinna i det här mötet. De släpper in alldeles för mycket mål just nu och det är inte det Hammarby-försvaret som vi känner igen från ifjol. Det blir tufft att knipa en bortaseger på västkusten!

fotboll, Allsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 15:00
Halmstad - Hammarby
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.