Daniel Jacobsson|3 juni, 2024, 12:29

Jag väljer att spela på BLGM i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Italien har inget lag för att upprepa sin senaste bedrift i EM.

  • Turkiet har spelat väldigt öppna matcher på senaste tiden.

  • Italien lägger mycket fokus i defensiven men Turkiets offensiv med Unal, Guler och Yildiz är långt ifrån svag.

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Frågetecknet Italien

Den regerande mästaren Italien har samlats och förbereder sig nu för ett långt mästerskap. Målsättningen är nämligen hög och kraven enorma från både spelarna själva, ledningen och framförallt supportrarna. Åt andra sidan kan det inte bli så mycket bättre än i det senaste mästerskapet, där man alltså vann guldet. Där och då hade jag inte speciellt höga förväntningar på landslaget, det har jag inte den här gången heller och därför är det ett frågetecken som ställs fram kring italienarna.

Inför det första genrepet har man tappat Scalvini, försvararen som dragit sönder en muskel och som blir borta länge. Oklart om han hade varit en viktig kugge i Spallettis startelva dock. Försvaret är annars det som skall stämma för Italien, både här och i stundande mästerskap, men jag är inte helt övertygad om det och känslan är att man aldrig haft en trupp med så mycket ”okända” namn för en som inte följer landslaget och dess spelares ligor dagligen. Alltså för en utstående. Och det ligger något i det, försvaret har inte samma starka kärna som tidigare år och därför tror jag att man kan få problem här och framöver. Offensiven finns det något i och det är framförallt mittfältet som erbjuder högklassiga spelare.

Varningens finger

Turkiet har något bra på gång och trots att man varit väldigt öppna både framåt och bakåt senaste tiden är det något jag ser framemot att se. Under förra mästerskapet hade man en stor tro och höga förväntningar på sig själva och man bars upp som en tänkbar outsider, det håller jag med om även det här året och jag tror det kan gå väldigt mycket bättre här. I gruppen om dryga två veckor väntar Portugal, Georgien och Tjeckien, så möjligheterna att ta sig till slutspel finns verkligen där.

Jag håller Turkiets offensiv som väldigt lovande. Spelarna Enes Unal, Bournemouth, Arda Guler, Real Madrid, och Kenan Yildiz, Juventus, är några av de offensiva hoten som jag verkligen håller högt. Turkiet har en framtid att se framemot och det återstår att se om man redan nu kan få ut något. Landslaget tar steg för varje match som går och har en seger mot värdnationen Tyskland för inte allt för längesedan. Har man skärpt till defensiven inför mästerskapet så finns det möjligheter, den här landskampen kommer innehålla mål oavsett vad Italien vill. Båda lagen gör mål!

fotboll, landskamp
|
units: 4/5 - spelstopp: 21:00
Italien - Turkiet
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.