Marcus Råsberg|3 juni, 2023, 09:38

Jag väljer att spela på Florida ML i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Kan Florida behålla sitt flow?

  • Florida har vunnit åtta(!) raka bortamatcher i slutspelet

  • Bobrovsky har varit glödhet i kassen

  • Florida har vunnit 11 av sina 12 senaste slutspelsmatcher

  • Florida har ett enormt självförtroende och är fortfarande underdogs

De vinner om de fortsätter i samma spår

Efter 82 omgångar i grundserien och en uppgörelse mellan 16 lag i slutspelet står endast två lag kvar. Natten till söndag har det blivit dags att öppna portarna för match ett av Stanley Cup-finalen 2023 i NHL. Det står mellan Vegas Golden Knights och Florida Panthers. Senaste gången Vegas var i final var 2018, jämfört med Florida, som var i final 1996. Ingen av lagen har någonsin(!) vunnit Stanley Cup och det kommer skrivas historia när den här matchserien är slut oavsett utfall.

Både Vegas och Florida har visat på fin form senaste matcherna, men Florida är i en klass för sig. De har vunnit hela 11 av sina 12 senaste matcher och spelar med ett enormt självförtroende Efter att ha slagit ut Boston i förstarundan har de gått från klarhet till klarhet när de slått ut Toronto med 4-1 i matcher och följt upp det genom att svepa Carolina med 4-0 i matcher. Det finns inget annat än att ge Florida chansen när de presterat match efter match i över en månads tid. Dessutom är oddset på Money Line riktigt bra på bortalaget!

Starka på bortaplan

Trots att Florida levererat match efter match så har de varit underdog i varje matchserie. De var klara underdogs mot Boston, klara underdogs mot Toronto och underdogs även mot Carolina. Trots detta har de vunnit på ett övertygande sätt i varje matchserie genom hela slutspelet. Nu är de återigen i en position där de är underdogs mot Vegas och inställningen och mindsetet om “vi mot världen” kommer kunna vara en motivator för laget äv en i denna serie.

Vegas spelar på hemmaplan i första och andra mötet mellan lagen. Även om Vegas gjort det bra på hemmais i slutspelet så kommer de möta ett enormt tufft motstånd som dominerat på bortaplan. Florida har vunnit hela åtta raka bortamatcher och har endast förlorat en av sina nio bortamatcher i hela slutspelet. Då ska vi även ha med i beräkningen att de mött lag som är starka på hemmais i samtliga serier. Det enda som kan tala till Floridas nackdel är att de varit ifrån spelet länge, men det ska inte spela någon roll. Jag är övertygad om att de kommer komma extremt taggade till första matchen och leverera som underdogs ännu en gång!

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 02:00
Vegas - Florida
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.