Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Senast lagen ställdes mot varandra vann Sporting med 3-1.

  • Guimarães har gjort sex mål på deras tre senaste matcher.

  • Spelet sitter i två av Sportings tre senaste matcher.

  • Närmast innan uppehållet vann Guimarães med 2-1 mot Paços

  • Efter ett långt uppehåll lär lagen vara rejält spelsugna.

Formen är god hos hemmalaget

Efter ett långt uppehåll är äntligen den portugisiska fotbollen tillbaka. Redan på torsdagen väntar ett hett toppmöte när Guimarães tar emot Sporting. Inför toppmötet hittar vi hemmalaget Guimarães på en sjätteplats i tabellen. Det innebär att Guimarães just nu står utan en Europaplats. För att nå en Europaplats måste man hamna minst på en fjärdeplats. En fjärdeplats som gästande Sporting just nu innehar. Det är med andra ord ett oerhört viktigt möte för bägge lagen på torsdag. Med nio omgångar kvar att spela kan matchen bli helt avgörande om Guimarães eller Sporting får spela i Europa. Innan uppehållet var formen hos hemmalaget riktigt god. På de tre sista matcherna innan uppehållet hade Guimarães full pott!

Med tanke på det långa uppehållet bör vi se två spelsugna lag på torsdag. Förhoppnings resulterar det i att lagen släpper lite på handbromsen och bjuder på en offensiv fotboll. Då lär vi se mål! Det är onekligen två riktigt bra fotbollslag som ställs mot varandra. När lagen senast ställdes mot varandra bjöds vi på totalt fyra mål när Sporting segrade med 3-1. Hemmalaget Guimarães har på sina tre senaste matcher gjort sex stycken mål. Det är ett imponerande målfacit!

Det höga oddset lockar

På andra sidan planhalvan väntar den portugisiska storklubben Sporting Lissabon. Med nio omgångar kvar att spela har Sporting 18 poäng upp till serieledande Porto. Alltså kan vi räkna bort Sporting från ligatiteln. Till en andraplats som innebär spel i Champions League skiljer det 17 poäng. Det är också en placering Sporting bara kan drömma om. De nio kvarstående omgångarna handlar mest för Sportings del att försvara sin Europa League plats eller komma ikapp Braga och ta en ärofylld tredjeplats.

I sin senaste match innan uppehållet ställdes Sporting mot tabelljumbon CD Aves. I den första halvleken åkte Aves på två utvisningar. Efter det var det en ganska ensidig historia och Sporting kunde vinna med 2-0. För Sportings del var det en efterlängtad seger efter två raka förluster. En förlust i ligaspelet och en i Europa League. På de två förlusterna släppte Sporting in hela sju stycken mål. Det finns onekligen ett frågetecken över Sportings defensiv. Å andra sidan är Sporting effektiva i anfallsspelet. Laget har gjort mål i sju raka matcher!

Till ett odds som dubblar insatsen känns överspelet helt givet!

Speltips.se ger tipset:

Över 2.5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 6/3 kl 09.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.