Match: Helsingfors-IFK Göteborg (Europa League) | Speltips: Under 2,5 mål | Odds: 2,00 | Spelstopp: 17:59 | Spelbolag: Bethard

Nu är det vinna eller försvinna för IFK Göteborg, efter nederlaget på hemmaplan där man förlorade med 1-2 är det dags att försöka vända på steken. Det ser dock väldigt tufft ut med både Tobias Hysén, Victor Sköld (såld) och Gustav Engvall borta, där alla tre är anfallare. Då återstår det endast en skadad Boman på topp och förutom det har man inga fler ordinarie anfallare i truppen.

IFK Göteborg borde vara klart bättre och ska egentligen kunna ta sig vidare mot ett lag som Helsingfors, det blir dock tufft när man inte har någon riktig anfallare som kan spela. En har man nyligen sålt, två är skadade och en ska sitta på BB för att se sitt tredje barn födas ikväll. En av de två skadade heter Boman och ska enligt uppgift trots allt spela men frågan är vad han kan skapa? Han är ingen anfallare som egentligen har kvalitén för att spela i ett Allsvenskt topplag men passar bra som inhoppare. Nu är det dock han som får pressen på sig ikväll att ta Blåvitt vidare och det när han dessutom är skadad.

Det är inte bara IFK Göteborg som är drabbade av tuffa skador ikväll, Helsingfors har inför mötet ikväll troligtvis fyra tongivande spelare frånvarande. Varav en av dessa stod för två poäng på Gamla Ullevi förra torsdagen. Jag tror det blir svårt för de båda lagen att göra mål ikväll med alla dessa offensiva krafter borta, framförallt för Blåvitts del. Helsingfors lär troligtvis backa hem i den mån som det är möjligt och hålla 0-o så länge som det är möjligt.

Nu får vi 2,00x degen på under 2,5 mål vilket känns riktigt bra med tanke på att båda lagen saknar sina bästa offensiva spelare. Ersättarna är inte alls av samma kvalité och då blir det svårt att göra mål på två vanligtvis relativt bra försvar.