Match: Oddevold-Kristianstad (Division 1) | Speltips: X2 | Odds: 1,60 | Spelstopp: 16:59 | Spelbolag: LeoVegas

Någon som kan förklara vad Bolton gjorde igår? 23-3 slutade skottstatistiken i Boltons favör och 1-1 slutade matchen, helt ofattbart vilket uselt lag. Hoppas verkligen man tränar skotträning under resten av säsongen..

Oddevold har haft en minst sagt trasslig säsong, från att på förhand vara tippade som ett av lagen som skulle utmana om platsen till Division 1 så ligger man nu istället närmare nedflyttningsplats. Efter sexton spelade omgångar innehar man i skrivande stund en niondeplats, endast 4 poäng ner till Trollhättan och därmed nedflyttningsplatsen. Det är med andra ord ett riktigt pressat Oddevold som ska försöka rå sig på ett duktigt Kristianstad under söndagseftermiddagen. Dessutom så skadade sig den duktiga spelaren Adam Engelbrektsson i en DM-match mot Grebbestad nyligen och det är nu bekräftat att han missar resten av säsongen, ännu ett tufft avbräck. Oddevold har visserligen höjt sig något mot slutet men absolut inte tillräckligt för att kunna ta sig upp på mer säker mark. Det har blivit poäng i 5 av de senaste 6 matcherna, men.. 4 av dessa har slutat oavgjort, 1 med förlust och endast en vinst. En annan intressant sak är att man är extremt dåliga på hemmaplan av någon anledning, endast 2 segrar under de 14 senaste hemmatcherna, då är även 2015 medräknat.

Kristianstad har efter 16 spelade omgångar plockat totalt 24 poäng och ligger placerade på en femteplats. Faktum är att om man fortsätter som man gjort på slutet så kan man faktiskt nå en kvalplats till Superettan vilket bör höja deras motivation en aning. Formen pekar spikrakt uppåt och man slog faktiskt nyligen ut Ljungskile i Svenska Cupen. Under de senaste 10 matcherna har man tagit poäng i hela 8 av dessa, varav båda förlusterna har kommit mot tabelltrean Landskrona. Läget ser väldigt ljust ut och man har visat fin kvalité när man slagit bl.a Utsikten och serieledarna Öster för inte så länge sedan.

X2 känns som ett väldigt fint spel då det skiljer rejäl mellan lagen formmässigt. Oddevold är inne i en negativ trend med endast en seger på de 6 senaste matcherna, tillskillnad från Kristianstad som tagit poäng i 8 av de 10 senaste matcherna. Vi får 1,60x pengarna hos LeoVegas vilket jag tycker är ett klart godkänt odds!