Väsby ML hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 4/10 kl 21.30

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Väsby gjorde en bra insats senast mot Södertälje och kan bygga vidare på sin prestation från den matchen

  • Kristianstad är det enda laget som inte gjort debut i HockeyAllsvenskan – premiärnerver brukar infinna sig

  • Väsby stod för en bra defensiv insats senast och möter här ett offensivt svagt motstånd

  • Kristianstad har haft problem under försäsongen

Fick gratisplats efter snöpliga avslutet

Väsby var i våras Hockeyettans bästa lag efter att man besegrat Halmstad i finalen med 2–1 i matcher. Men sedan blev man snuvade på konfekten. Säsongen ställdes in, kvalserieplatsen och guldläget försvann helt plötsligt. Men trots det gör Väsby hemmapremiär i HockeyAllsvenskan under måndagskvällen. Anledningen? Karlskronas bristfälliga ekonomi tvingade ned klubben i Hockeyettan och därmed fanns det bara ett val att ersätta laget, nämligen att flytta upp Väsby. Laget är den här säsongen bottentippade, med all rätt. Sportchef Tom Tärnström har fått jobba frenetiskt sedan han fick beskedet och har fått in en hel del viktiga pusselbitar, men stora delar av laget håller fortfarande inte den nivån som krävs för att undvika botten av HockeyAllsvenskan.

För Kristianstads del var det desto muntrare miner när säsongen fick ett abrupt slut i mars. Skåningarna blev med två omgångar kvar av HockeyAllsvenskan klara för spel i Kvalserien och därmed kunde klubben klara sig undan ett kval mot flera av de stora drakarna i Hockeyettan. Nu tar man ny sats inför sitt andra år i ligan och det ser ut att bli ett tufft andraår för klubben. Flera experter tippar laget i botten och med all rätt, man har inte förstärkt tillräckligt bra för att kunna avancera i tabellen i år. Poängfarlige backen Amil Krupic har försvunnit till AIK, trotjänaren Fredrik Lindblom har lagt av och målfarlige talangen Anton Heikkinen har lämnat för Södertälje. Allt talar för att det blir ännu en säsong i bottenskiktet för Kristianstad.

Premiärnerver att vänta?

Det här ser på förhand ut att bli en intressant match. Båda lagen tippas husera i botten av tabellen och därför kan det vara otroligt viktigt för laget som kan få med sig en vinst här. En bra start på serien skulle höja självförtroendet rejält och kan man skaffa sig ett försprång nu har man en bra poängbuffert att ta med sig in senare på säsongen. För Väsbys del stod man för ett riktigt bra insats i Södertälje i premiären, men man blev hårt straffade. 0–0 stod sig länge innan Södertälje med bara minuten kvar att spela kunde sätta ledningspucken. En tuff smäll för nykomlingen som kunde fått med sig viktiga poäng. Men trots det dråpliga avslutet kan man nog ändå ta med sig en positiv känsla in till matchen här.

För Kristianstads del väntar första matchen i serien och man fick med sig en seger från sista träningsmatchen mot Karlskrona för en vecka sen. Laget imponerade i början av försäsongen mot SHL-motstånd men efter den fina starten har det sett knackigare ut. Nu stöter man ihop med ett “lättare” motstånd men jag tror Väsby har en fördel här i och med att man redan spelat av sig premiärnerverna. Även fast det blev förlust så stod man för en bra prestation och jag tror man bygger vidare på det mot ett Kristianstad som kommer behöva spela av sig premiärnerverna en aning. Väsby borde vara motiverade här för att kunna göra en bra match. Hemmalaget att vinna inklusive övertid och eventuella straffar spelas till 1.90.

Speltips.se ger tipset:

Väsby ML hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 4/10 kl 21.30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.