Joakim Östman|4 november, 2022, 13:04

Jag väljer att spela på Napoli draw no bet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Napoli är obesegrade i det tolv spelade Serie A matcherna.

  • Napoli kommer från åtta raka segrar i Serie A.

  • Napoli har visat prov på en makalös form och här ska de ses som knappa favoriter.

  • Napoli har vunnit fem av deras sex spelade bortamatcher.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Tar förr eller senare slut 

Alla segersviter tar förr eller senare slut och för Napoli slutade streaken i onsdags på tretton raka segrar. Napoli reste för bortamöte i Champions League mot Liverpool där gruppsegern var på spel. Napoli hade god marginal men trots det valde Luciano Spalletti att spela nästintill en ordinarie startelva. Det kan tyckas var lite anmärkningsvärt med tanke på Napolis bredda trupp och att Liverpool behövde vinna med minst fyra bollar för att ta gruppsegern.

Napoli skulle tillslut säkra gruppsegern trots förlust med 2-0 och även fast segersviten tog slut blev det en lyckad kväll i stort på Anfield. Det har varit en makalös streak och med tretton raka segrar satte Napoli och tränare Luciano Spalletti ett nytt klubbrekord.

Atalanta har tillsammans med Napoli varit Serie A positivaste överraskning och Gan Piero Gasperinis manskap var länge obesegrade i ligaspelet. Sviten bröts dock i förlusten på hemmaplan den 23 oktober när Lazio var på besök i Bergamo.

Atalanta studsade likväl direkt tillbaka i söndagens möte mot Empoli där de komfortabelt vann med 0-2 där bland annat sommarens nyförvärv Ademola Lookman stod för säsongens femte kasse. Atalanta fortsätter därför smyga med i tabelltoppen och från 2a platsen har de fem poäng upp till Napoli. 

Seriefinal?

Det var knappast någon som inför säsongen förutsatte att vi november månad skulle ha Serie A tabellen toppad av Napoli och Atalanta. Här är vi nu och inför lördagens tillställning mellan Atalanta – Napoli är det ettan mot tvåan som drabbas samman. 

Napoli och Atalanta har under säsongsinledningen varit lagen som imponerat mest och förväntningarna är höga på detta mötet. Vi är förvisso fortsatt tidigt inne i säsongen men lördagens match blir en tidig seriefinal och vinnaren här kan mycket väl komma att ta med sig serieledningen in i VM-uppehållet.

Riktar vi fullt fokus till matchens förutsättningar kan vi konstatera att båda Atalanta och Napoli är lag i momentum. Napolis förlust senast mot Liverpool sänkte knappast moralen och med den makalösa formen de visat upp ser vi Luciano Spallettis mannar som knappa favoriter. Gästerna har ett starkare lag som både bevisat sig vara spetsiga och breda och som jag tidigare sagt har Napoli givit oss exakt noll anledningar att mistro dem.

Ser vi till ligaspelet kommer Napoli från åtta raka segrar och i spelet på bortaplan har de vunnit fem av sex spelade matcher. Atalanta ska dock inte helt uteslutas från lördagens match men Napoli har varit så enormt starka så här långt under säsongen. Här synas därför att Napoli vinner lördagens tidiga seriefinal med att ett oavgjort resultat ger pengarna tillbaka.

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:00
Atalanta - Napoli
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.