Daniel Jacobsson|4 november, 2022, 13:31

Jag väljer att spela på Barcelona dominans i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Senast lagen möttes vann Barcelona med 4-0.

  • Barcelona roterade i helgen – efter uttåget i CL kan man fokusera på LaLiga.

  • Dominans att vänta för hemmalaget.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Klasskillnad

Storklubben Barcelona har fått tacka för sig i Champions League även den här säsongen. Uttåget var klart redan innan den avslutande omgången mot Viktoria Plzen i veckan och då valde Xavi att rotera kraftigt. Robert Lewandowski och andra storstjärnor vilades till matchen mot Almeria i helgen. Nu har man ett stort fokus på LaLiga och det börjar redan här. Det här blir även Gerard Piques sista match i Barcelona, efter att ha fått hantera frysboxen den här säsongen. En klubbikon av högsta klass och kanske den som är bäst efter Carles Puyol i modern tid.

Att han skulle tacka för sig var ganska tydligt, men att han skulle göra det mitt under brinnande säsong är en annan sak. Barcelona har mittbacksproblem, men när spelarna återkommer hamnar han återigen som back sex eller sju i ordningen. Under hans avslutande match i karriären lär det dock bli en start, eller? Xavi lär vilja avsluta sin före detta lagkamrats karriär på bästa möjliga sätt. Almeria är ett passande motstånd för både Pique och Barcelona och vi lär få se en rejäl överkörning i både bollinnehav och målkolumnen. Läge att klicka i handikappet!

Bättre på hemmaplan

Att trycka på faktorer som hemma- och bortaplan brukar vara relativt viktigt. Här kommer ett tydligt exempel på detta då Almeria varit ett helt annat lag på hemmagräs än bortagräs den här säsongsinledningen. Almeria ligger i mittenskiktet tack vare sin starka hemmaform, men på bortaplan är man det bottenlag som man hade väntat sig. Därav kommer det blir väldigt tungt på Camp Nou den här lördagen då hemmalaget både är revanschsugna och utvilade. Barcelona är klasserna bättre än Almeria och det kommer bevisa sig här.

Statistik är ibland ointressant, men här är det tydligt att det måste poängteras. Almeria är inte samma lag på resande fot som på sin egen arena, den saken är säker och då kommer mötet med Barcelona väldigt opassande. Det kommer bli att springa och jaga boll här. För Barcelona kommer ett väldigt passande motstånd här och det lär bli en match som man får dit man vill. Barca -2,5 är ett bra spel inför lördagens sista match i Spanien.

fotboll, laliga
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Barcelona - Almeria
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.