Joakim Östman|4 november, 2021, 12:16

Jag väljer att spela på att Empoli vinner och insatsen tillbaka vid oavgjort i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Empoli har varit det klart starkaste av lagen hittills under säsongen.

  • Empoli har vunnit två av deras tre senaste matcher.

  • Genoa har underpresterat hela säsongen.

  • Genoa är utan seger i åtta raka matcher.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Empoli DNB hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Underpresterar

Vi har kommit fram till den tolfte omgången av Serie A där ett underpresterande Genoa åker och gästar Empoli. Genoa har inte alls fått det att stämma under denna säsongen hittills. Enbart bättre målskillnad gör att Genoa är en plats ovanför nedflyttning. Defensivt har Genoa inte alls fått det att funka, vilket inneburit att resultaten inte kommit trots att de ofta levererar mål framåt. Tränare Davide Ballardini hänger nu riktigt löst efter att Genoa inte lyckats vinna någon av deras åtta senaste matcher. Genoas klubbledning har genom åren varit snabba på att sparka tränare. Likväl med Davide Ballardini har de visat upp ett enormt förtroende, men resultaten måste vända snabbt annars kommer en förändring att ske.

Nykomlingarna Empoli har imponerat under säsongen där de har varit överlägset starkast av nykomlingarna. Empoli hittas på en elfte plats i Serie A med femton inspelade poäng. Senast blev det seger mot Sassuolo på bortaplan med 1-2, där Sassuolo till stora delar ägde matchen. En straff bjöd dock in Empoli i matchen som kvitterade och på tilläggstid kom även segermålet. Empoli har visat ett stabilt spel under hela säsongen och att det finns kvalitet i truppen. Inför detta mötet kan därför Empoli känna sig väldigt nöjda med deras säsong hittills.

Väljer sida

Genoa är onekligen ett pressat lag efter den katastrofala starten på säsongen. På förhand var det inte många som trodde Genoa skulle ligga i botten av tabellen. Sett till truppen ska det inte heller vara inblandade i en bottenstrid men prestationerna har visat annat än så länge. Det två senaste matcherna har Genoa dessutom mött bottenlag i serien. Ändå lyckades Genoa bara stå för två kryss i dessa matcherna, där de senast till och med blev nollade av Venezia på hemmaplan.

Inför denna matchen måste därför Empoli ses som favoriter, där de efter segern senast kommer vara självsäkra inför hemmapubliken i detta mötet.Empoli har även visat upp en fin form med två segar på deras tre senaste matcher. Sett till hur säsongen utspelat sig hittills har Empoli varit det betydligt starkare laget än Genoa hela säsongen. Genoa har underpresterat hela säsongen och jag tror inte det vänder i detta mötet. Jag synar därför att Empoli vinner matchen och med de tar deras andra raka seger.

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Empoli - Genoa
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.