Joakim Östman|4 november, 2022, 13:00

Jag väljer att spela på Milan & under 4,5 mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Milan har vunnit fem av sex spelade matcher hemma på San Siro. 

  • Milan säkrade under veckan Champions League avancemanget och kommer med momentum.

  • Milan behöver studsa tillbaka efter förlusten i ligan mot Torino senast.

  • Spezia har har ligans sämsta bortafacit med förlust i samtliga spelade bortamatcher.

  • Spezia har på deras sex bortamatcher inte gjort ett enda mål. 

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Blir intressant att följa

Milan säkrade under veckan Champions League avancemanget som är så viktigt för klubben både ekonomiskt och sportsligt. Förutsättningarna var enkla och inför mötet mot Salzburg räckte en poäng för att ta Milan vidare. Milan skulle dock sätta gasen i botten från start och hemma på San Siro stod Rossoneri för en asfaltering. Oliver Giroud hade show med 2+2 och den franska anfallaren var inblandade i samtliga mål när Milan vann med 4-0. 

Givet avancemanget blir det intressant att följa vad det nya ägarna kommer göra med Milan under kommande transferfönster. Gissningsvis fortsätter dock Paolo Maldini och Frederic Massara att köra på samma linje som tidigare med att värva ungt. Det kommer således nog inte spenderas alltför stora pengar men det nya ägarna vill säkerligen göra något av värde.

Lördagens gäster Spezia kommer till San Siro med fem raka matcher utan seger där de dessutom förlorat fyra av dessa mötena. Tränare Luca Gotti börjar således hänga alltmer löst och det var en del av oss som inte ansåg att han var rätt man att ersätta Thiago Motta inför säsongen. Spezias nio inspelade poäng håller likväl de över negativt-streck men det är nu endast tre poäng ner till Sampdoria på 18e plats.

Dubbeln plockas fram

Milan tappade föregående omgång viktiga poäng uppe i Serie A toppen och eftersom Napoli fortsätter deras makalös form har man inte råd med särskilt många poängtapp. Det var också längesedan Milan stod för en såpass blek insats som i bortamöte mot Torino och förlusten med 2-1 var fullt rättvis. Det ska dock sägas att Stefano Pioli roterade startelvan något och känslan var att fokuset redan var på Salzburg-matchen. Väl där visade Milan något helt annat och med momentumet från avancemanget i CL ser vi Milan som givna favoriter i lördagens tillställning. 

Enbart spel på Milan-segern saknar dock spelvärde och här plockar vi därför fram en dubbel med att det även blir under 4,5 mål i matchen. Spezia har varit ligans sämsta bortalag och de har förlorat samtliga bortamöten samt inte hittat nätet en enda gång. Milan i sin tur har vunnit fem av deras sex spelade matcher hemma på San Siro och här behöver det studsa tillbaka efter förlusten mot Torino. Milan har ett betydligt starkare lag och här ska Rossoneri ta en komfortabel seger men vi har dock svårt att se det bli fem mål i matchen. Här synas därför Milan och under 4,5 mål till fina 1.60!

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Milan - Spezia
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.